Με την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός.

Ο Θρύλος του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέκλεισε την πανίσχυρη Φενερμπαχτσέ στα πέναλτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μια σπουδαία επιτυχία για τον Ολυμπιακό, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, με τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να κάνουν περήφανο τον κόσμο τους και φυσικά τον ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού βρέθηκε στην Πόλη και παρακολούθησε από κοντά την ιστορική πρόκριση των Πειραιωτών. Μετά το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι, όπου εξέφρασε την περηφάνια του για τη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. «Μεγάλη βραδιά, θα συνοδεύει τις γενιές που έρχονται», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του πρωταθλητή του Ολυμπιακού. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είναι πολύ μεγάλη βραδιά. Σπάσαμε ένα ρεκόρ μέσα στην Πόλη. Εμάς μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά εδώ μέσα. Σε αυτό το γήπεδο με αυτή την ατμόσφαιρα. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο και δείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του πρωταθλητή του Ολυμπιακού. Όπως είπα και στα παιδιά μέσα, είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα. Το έχουμε πιστέψει και περιμένουμε να ζήσουμε ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Ηταν μια πολύ ωραία βραδιά και θα συνοδεύει τις γενιές που έρχονται. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Ηδη έχουν εκπληρωθεί ορισμένα όνειρα τα οποία στο παρελθόν φάνταζαν ότι μπορεί να ήταν δύσκολα. Είδατε πως ξεκινήσαμε. Με αλλαγές, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι και βλέπετε τα αποτελέσματα. Είναι μια μεγάλη βραδιά και ειδικά εδώ μέσα. Μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά εδώ μέσα. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια και να προχωρήσουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το είπα και στα αποδυτήρια, μέσα στα παιδιά. Με τον κύριο Μεντιλίμπαρ αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι και ρισκάρει και του αρέσουν ντα δύσκολα. Είδατε πως ξεκίνησε η ομάδα, την αρχική 11άδα. Δείξαμε ότι ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν ήρθαμε για να κρατήσουμε μια ισοπαλία. Του αρέσει να ρισκάρει, του αρέσει ο ανήφορος. Εγώ συμφώνησα με τον κύριο Μεντιλίμπαρ να ανανεώσει το βράδυ που χάσαμε 1-4 στο Καραϊσκάκη. Δεν είμαστε για τους πανηγυρισμούς ή για τα εύκολα. Είμαστε για τα δύσκολα και αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση».