Ακόμα ένα συγκλονιστικό ματς στο φετινό Champions League πραγματοποιήθηκε στο «Σίγκναλ Ιντούμα Παρκ».

Η Ντόρτμουντ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 από το πρώτο ματς με την Ατλέτικο, επικράτησε με 4-2 στην Βεστφαλία και θα δώσει ξανά το «παρών» στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, 11 χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και πήραν σκορ πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μπράντ στο 34′ και ο Μάατσεν στο 39, έβαλαν τους Βεστφαλούς μπροστά στο σκορ.

Όμως το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε αρκετές συγκινήσεις αφού, οι Ροχιμπλάνκος δεν παράτησαν το ματς κι έφτασαν στην ισοφάριση. Το αυτογκόλ του Χούμελς (49′) και το γκολ του Άνχελ Κορέα (64′), έφεραν το ματς στην ισοπαλία, ωστόσο η Ντόρτμουντ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο 71′ ο Φίλκριγκ έκανε το 3-2, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σάμπιτζερ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, η οποία πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μια σπουδαία ανατροπή για τους Βεστφαλούς, που έδειξαν χαρακτήρα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και συνεχίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλοτερμπεκ, Μάατσεν, Σάμπιτζερ, Τσαν, Σάντσο (86′ Οζκάν), Μραντ, Αντεγιέμι (66′ Μπινόε-Γκίτενς), Φίλκριγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βίτσελ Ερμόσο, Χιμένες, Αθπιλικουέτα (46′ Ρικέλμε), Ντε Πολ (84 Νίγκεθ), Κοκε, Λιορέντε, Μολίνα (46′ Μπάριος), Γκριεζμάν, Μοράτα (46′ Κορέα)