Μέρα πανεργατικής απεργίας είναι σήμερα (17/04) για όλη τη χώρα, με τους εργαζόμενους να απεργούν και να διαδηλώνουν ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κάλεσαν τους εργαζομένους να απεργήσουν μαζικά, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Τα nea βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν

13:40 Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άνοιξαν και οι δρόμοι.

13:30 Η πορεία κατευθύνεται προς τα Προπύλαια

Αφού πέρασε από την πλατεία Συντάγματος και έξω από τη Βουλή, η πορεία κατευθύνεται προς τα Προπύλαια, όπου και θα ολοκληρωθεί.

13:05 Η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Η Αστυνομία κάνει λόγο για τη συμμετοχή 3.000 ατόμων στο Σύνταγμα, 750 στα Προπύλαια, και 400 στην Κλαυθμώνος.

12:45 Εικόνες από την πορεία των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας

12:35 Η πορεία φτάνει στο Σύνταγμα

12:15 Ξεκίνησε η πορεία

Ξεκίνησε η πορεία εργαζομένων προς την πλατεία Συντάγματος.

12:00 Νίκος Παππάς, Δώρα Αυγέρη και Έφη Αχτσιόγλου δίνουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις

11:55 Και οι αυτοκινητιστές συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις

Τα ταξί ξεκίνησαν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνης και θα συμμετέχουν στην απεργία, καθώς πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 15.00.

11:46 Φάμελλος, Αντώναρος  και Τσακαλώτος στις συγκεντρώσεις

Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Ευάγγελος Αντωναρος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από πλευράς Νέας Αριστεράς δίνουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

11:38 Στα προπύλαια σωματεία που πρόσκεινται σε δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές και αναρχικές συλλογικότητες

11:35 Ξεκίνησε το συλλαλητήριο των συνδικάτων – ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος

11:31 Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο είναι για τα οχήματα το κέντρο της Αθήνας καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων.

Έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ σταδιακά κλείνουν οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και τα Προπύλαια.

11:24 Μοτοπορεία διανομέων στις 5 το απόγευμα

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων.

11:21 Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας

11:19 Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην ακτοπλοΐα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν και οι οδηγοί ταξί, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Οι πτήσεις θα γίνονται κανονικά.

11:15 Δ. Κουτσούμπας: «Διεκδικούμε μέτρα αντιμετώπισης του κόστους ζωής»

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα από την προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

11:10 Συγκέντρωση συνταξιούχων στο ΣτΕ

Ο χορός των κινητοποιήσεων άρχισε στις 9 το πρωί, με τη συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

11:00 Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στο Σύνταγμα, ενώ οι προσυγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τις 9.30 το πρωί, ώρα που ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας.

Πού θα γίνουν προσυγκεντρώσεις

Στις 9:30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Συγκεκριμένα, για την Αθήνα έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47 – 49) με θέμα τη διεκδίκηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και από εκεί θα έρθουν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι προσυγκεντρώσεις Σωματείων και φορέων έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Συμβολή Τσιμισκή – Αριστοτέλους: Σωματεία στους κλάδους του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών, Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων.
  • Συμβολή Βενιζέλου – Ερμού: Σωματεία στους κλάδους των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.
  • Καρόλου Ντηλ και Ερμού: Σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, Σύλλογοι Γυναικών, ΟΓΕ.
  • Πλατεία Αγίας Σοφίας: Σωματεία στους κλάδους της Υγείας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων.