Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, σήμερα [14.04.2024].

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, για την οποία ενημερώθηκε από την Μαρίνα Ψάλτη.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Όλο το Ελληνικό θέατρο πενθεί για τον χαμό του σπουδαίου μας ηθοποιού. Αντί στεφάνων σύμφωνα με επιθυμία του, όσοι θελήσουν να ενισχύσουν το έργο κ τους σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοηθειας του Σωματειου Ελλήνων ηθοποιων (ΤΑΣΕΗ).

Ο Γιάννης πάντα νοιαζόταν για τους συναδέλφους του με κάθε τρόπο[…]Είχα την τύχη να τον θαυμάζω από παιδί όταν τον παρακολουθουσα στις ταινίες του κ στο Θέατρο με την υπέροχη τότε σύντροφο του Ξενια Καλογεροπουλου (3 φορές τους είχα δει στις «Πεταλούδες είναι ελεύθερες») , είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στις αρχές της καριέρας μου το 80 σε ένα από τα πρώτα μου σηριαλ στους «Aθλιους των Αθηνών» του Κονδυλάκη κι από τότε με τίμησε με μια υπέροχη φιλία μαζί με την τότε σύντροφο του Μιμή Ντενίση , και μέχρι τώρα μαζί με την μοναδική Μαρίνα Ψάλτη μας έδεσε μια ειλικρινής αγάπη.

Κουραγιο Μαρίνα μου κ μπράβο που στάθηκες πλάι στις δύσκολες στιγμές του Γιάννη μας».

Η κηδεία

Αργότερα, ο ηθοποιός και πρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προχώρησε σε νέα ανακοίνωση όσον αφορά την κηδεία του Γιάννη Φέρτη, γράφοντας: «Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φερτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου ελλήνων ηθοποιών».

*Κεντρική φωτογραφία θέματος: Γιάννης Φέρτης στο Mπλόκο (1965)