Η  εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ βρίσκεται στην τελική της ευθεία,  λίγο πριν τα κλασικά αυτοκίνητα πάρουν θέση. Οι Σπέτσες  περιμένουν και φέτος  τα πιο κλασικά οχήματα.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η εκκίνηση θα γίνει από τα Ίσθμια το πρωί της Παρασκευής 19/04. Τα 20 αυτοκίνητα της classic regularity θα ξεκινήσουν την εκδήλωση και θα διανύσουν 130 χλμ που περιλαμβάνουν 5 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας. Ενώ μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα 60 οχήματα της κατηγορίας Touring τα οποία θα καλύψουν περίπου 100 χλμ με 2 ειδικές δοκιμασίας ακριβείας και αισθητά χαμηλότερη ΜΩΤ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες θα περάσει από Ρητό, Σοφικό, Π.Επίδαυρο, Τραχειά, Άνω Φανάρι, Δρυόπη, Γαλατάς με τερματισμό Πόρτο Χέλι και μετάβαση στις Σπέτσες μέσω Κόστα.

Τα μισά από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Εαρινό Ράλλυ είναι κατασκευής μέχρι το 1970. Μετά το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα θα περάσουν από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό

λιμάνι για να επιστρέψουν μπροστά από το ξενοδοχείο όπου θα λάβει χώρα μια σύντομη ξενάγηση, από στέλεχος της ΦΙΛΠΑ, σε ορισμένα αυτοκίνητα αξιοσημείωτα για την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει καλύτερα το αντικείμενο του θαυμασμού του.