Την ώρα που η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στην Αλεξανδρούπολη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου, ο ίδιος επιμένει ότι όλα είναι σκευωρία εις βάρος του και περιμένει μια συγγνώμη για όσα ψευδώς του καταλογίζονται.

«Απαιτώ μία συγγνώμη για τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου. Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορούν να με συλλάβουν με οποιαδήποτε κατηγορία» είπε ο καθηγητής Βιολογίας μιλώντας στο Star.

«Με μία συγγνώμη θα λυθεί όλη η υπόθεση γιατί είναι τελείως ψευδείς οι κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε και τη μαθήτρια να επανέλθει στο ρυθμό της και τέλως πάντων θα βοηθούσε και το σχολείο να βρει την ισορροπία του. Εγώ όμως θα βρω ποιος είναι ο ένοχος για τη διαταραχή του σχολείου», πρόσθεσε.

Όσον για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί στο σχολείο, δήλωσε άγνοια: «Παρουσιάζονται καινούργια στοιχεία ότι έχω διαταράξει την ησυχία του σχολείου. Τόσα χρόνια δεν την διαταράσσω, τώρα άλλαξε η διεύθυνση και ξαφνικά δε με θέλει».

Από την πρώτη μέρα ο καθηγητής επιμένει ότι όλα είναι σκευωρία εις βάρος του.

«Εκείνη τη μέρα ήρθε ο κύριος που είδατε και με έβρισε, εγώ πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση εναντίον του και τελικά κάνανε μήνυση εναντίον μου. Γιατί έκανα την πρώτη ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά μου. Είχαν έρθει τα παιδάκια, την πρώτη ώρα την κάναμε. Ναι, είχα άδεια αλλά αυτό είχε γίνει πολλές φορές. Εγώ είχα άδεια και παρατηρώ ότι είμαι και στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πάω στη δουλειά μου παίρνω άδεια απουσίας και μετά από 12 τέτοιες άδειες με απολύουν», είπε.

Τι ζητά η οικογένεια

Η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε χθες από το δικαστήριο να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον καθηγητή και να διεξαχθεί η επερχόμενη δίκη κεκλεισμένων των θυρών ώστε να είναι σχετικά πιο ανώδυνη για τη μαθήτρια.

Επιθυμία τους είναι η 17χρονη να επιστρέψει στο σχολείο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για να αφοσιωθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου, ενώ ζητούν την απομάκρυνση του καθηγητή από το σχολείο.

Την Πέμπτη, ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή της μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, όμως, αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου προκειμένου να παραστεί σε αυτό και η ανήλικη, η οποία χθες απουσίαζε προσκομίζοντας διά του συνηγόρου της ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη.

Σημειώνεται ότι ενώ ο καθηγητής Βιολογίας περιγράφεται από τους μαθητές του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης ως ένα φιλικό άτομο που ήταν πάντα δίπλα στους, τους τελευταίους 4 μήνες άλλαξε ραγδαία η συμπεριφορά του και πήγαινε στο σχολείο ντυμένος εκκεντρικά, ενώ φερόταν αλλοπρόσαλλα.