Το ζήτημα είναι να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση και με σημαντική διαφορά από το τρίτο και τέταρτο κόμμα ούτως ώστε να αναδειχθεί σε de facto αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που το έχει ανάγκη ο τόπος, υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο «αυτή τη στιγμή αξιωματική αντιπολίτευση επί της ουσίας δεν υπάρχει». Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «έτσι όπως πέφτει και με το έλλειμμα σοβαρότητας που χαρακτηρίζει τον αρχηγό του, δεν υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο και υποψήφιο ευρωβουλευτή, «ο τόπος χρειάζεται να αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση, διότι έτσι λειτουργεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα με κυβέρνηση και με ένα τουλάχιστον κόμμα της αντιπολίτευσης που να έχει προοπτική κυβερνησιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ερωτηθείς στο τι μπορεί να σημαίνει για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εάν δεν έρθει η δεύτερη θέση που επιθυμεί στις ευρωεκλογές και τα ποσοστά του κόμματος μείνουν χαμηλά, ο Κώστας Χρυσόγονος πως δεν βλέπει ένα τέτοιο σενάριο. «Εγώ από τις επαφές μου με τον κόσμο βλέπω ότι υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα. Το κλίμα είναι πολύ αλλαγμένο προς το καλύτερο και ευελπιστώ ότι θα είμαστε δεύτεροι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.