«Διάλεξα το δύσκολο δρόμο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας:  «Η απόφαση του ΣτΕ όχι απλώς με δικαιώνει, αλλά είναι το πρώτο βήμα για να ξεσκεπάσουμε το παρακράτος των υποκλοπών του Μαξίμου».

«Τώρα θα δούμε ποιος φοβάται την αλήθεια κύριε Μητσοτάκη. Εγώ που δεν πήγα να ενημερωθώ στο αυτί ή εσείς που σας καταδίκασε η δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, κάνοντας γνωστό ότι τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την ΑΔΑΕ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, από τον οποίο θα ζητήσει «επίσημη και νόμιμη ενημέρωση».

«Θα τιμήσω τους αγώνες των παππούδων και των γονιών μας γιατί το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε την διάκριση των εξουσιών και τα ανθρώπινα δικαιώματα» συμπλήρωσε. Διακοπτόμενος συχνά από συνεχή χειροκροτήματα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πώς «στις 9 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία επιλέγοντας την αντιπολίτευση που θέλει να αποφύγει με κάθε θεμιτό ή με αθέμιτο τρόπο. Προτιμά να αντιπαρατίθεται με τις κηραλοιφές της συνωμοσιολογίας και το lifestyle του υποψήφιου υπουργού του. Προτιμά αυτό το χάος για να μπορεί να θέτει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος»».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθήσουν τον… ίδιο δρόμο, δηλαδή να ζητήσουν επίσημη ενημέρωση από την ΑΔΑΕ.

«Θα ήταν καλό τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν και στελέχη της ΝΔ που κρύφτηκαν. Και αυτό είναι κηλίδα για την δημοκρατία μας» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Τους άκουγα που μίλαγαν με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του κόμματος τους. Κατα βάθος όμως πιστεύω ότι ξέρουν όμως κι αυτοί ότι το που το έχει φτάσει ο κ. Μητσοτάκης τη Νέα Δημοκρατία είναι ντροπή και για την ιστορία της ΝΔ».

«Έλεγαν για τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι έχουν γίνει η χειρότερη εκδοχή της κυβέρνησης εκείνης» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την πενταετία Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση της χώρας, τονίζοντας: «Συναντώ όμως και μια ανησυχητική απάθεια από την πνευματική ελίτ της χώρας μας. Όταν γίνονταν καταπατήσεις δικαιωμάτων το 2015-2019 φώναζαν και έγραφαν. Τώρα σιωπούν».

Από το στόχαστρο της κριτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όπου σημείωσε πώς «το οικονομικό θαύμα για το οποίο επαίρονται, είναι ουσιαστικά μία επίπλαστη πραγματικότητα που βασίζεται στην πλημμυρίδα των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Όταν θα έχουμε εξαντλήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα που πήγε αναξιοποίητη. Μία μοναδική ευκαιρία για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας και της οικονομίας. Εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος ευθύνης και προοπτικής», ισχυρίστηκε.

Αναφορά έκανε μεταξύ άλλων στην τραγωδία των Τεμπών όπου επανέλαβε τη κριτική καταγγελία του για τα ηχητικά των παραγόντων του ΟΣΕ. Θύμισε ότι τον περασμένο Νοέμβριο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική επιτροπή βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας, αλλά «η κυβερνητική πλειοψηφία το απέρριψε και δεν άφησαν τη δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνά της».

«Θέλουμε μια Ευρώπη που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων»

Με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, όπου η νεανική εγκληματικότητα έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο και το οργανωμένο έγκλημα ανθίζει.

Για τον χαρακτήρα των Ευρωεκλογών ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «στις 9 Ιουνίου θέλουμε μία κοινωνική Ευρώπη με ισχυρά κοινά εργαλεία αλληλεγγύης που μειώνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των οικονομιών και των κοινωνιών όλων των Ευρωπαϊκών κρατών… Θέλουμε μία Ευρώπη που ενισχύσει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του κράτους δικαίου αλλά και τον καθολικό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…. Θέλουμε μία Ευρώπη η οποία θα μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Θέλουμε μια Ευρώπη που διασφαλίζει την ομαλή προσαρμογή της κοινωνίας στις προκλήσεις της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Μια Ευρώπη που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Στη συνέχεια τόνισε πως «μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε. Κατακτώντας τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό ποσοστό, η χώρα αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική. Δεν έχουμε σκοπό να παραδώσουμε την Ευρώπη στο δίλημμα «Κεντροδεξιά ή Ακροδεξιά» και δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να δει την πολιτική αντιπαράθεση να μετατρέπεται σε φθηνή σαπουνόπερα των τέκνων της εγχώριας ελίτ. Σας δεσμεύομαι ότι στις 9 Ιουνίου θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών. Και καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ισχυρή πατρίδα. Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας».

Δείτε την εκδήλωση: