Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων του Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», έχει συγκινήσει με τον αγώνα της για δικαίωση της κόρης της και των υπόλοιπων 56 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Οι οπαδοί του Παναιτωλικού, οι οποίοι είναι γνωστοί για τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά, ανήρτησαν πανό με τη Μαρία Καρυστιανού κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο για τα play outs της Super League.

Η Μαρία Καρυστιανού βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και για στελέχη του σιδηροδρόμου.

Πανό για τα θύματα των Τεμπών και την Μαρία Καρυστιανού

Στη συγκλονιστική της ομιλία, εξέφρασε την αγωνία των συγγενών των θυμάτων για την πραγματική απόδοση ευθυνών, την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών, τους ασφαλείς σιδηρόδρομους, την απαξίωση που δέχονται οι γονείς που ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

«Σωστά αναρωτιέστε μαζί μ’ όλο τον ελληνικό λαό πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελεί τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας εν έτει 2023. Αυτό φυσικό ήταν κάτι άγνωστο για εμάς και σίγουρα θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας από την επιλογή του τρένου εάν γνωρίζαμε τη φρικτή πραγματικότητα» είπε η κ. Καρυστιανού.