Το Volkswagen Group & η SEAT S.A. φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.  Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Βασιλιά Φιλίππου VI, του Προέδρου της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Pere Aragonès, του Υπουργού Βιομηχανίας & Τουρισμού, Jordi Hereu, και άλλων αξιωματούχων, η εταιρεία παρουσίασε την πρόοδο κατασκευής του νέου εργοστασίου συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας.

Η SEAT S.A. επενδύει 300 εκ. ευρώ σε αυτή τη νέα μονάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες μπαταρίας από το gigafactory της  PowerCo στη Σαγούντο -επίσης υπό κατασκευή- για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2025.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας είναι μέρος ενός φιλόδοξου μεταμόρφωσης σχεδίου από την Volkswagen Group και τη SEAT S.A. στην Ισπανία, το οποίο μαζί με το Future Fast Forward project θα μετατρέψει την Ισπανία σε επίκεντρο της Ευρώπης στην ηλεκτροκίνηση.

Ο CEO της SEAT και CUPRA, Wayne Griffiths εξήγησε ότι «πριν τρία χρόνια δώσαμε μία μεγάλη υπόσχεση: να εξηλεκτρίσουμε την Ισπανία και να τη βάλουμε πάνω σε ηλεκτρικούς τροχούς. Σε αυτά τα χρόνια, δουλέψαμε σκληρά για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό τον στόχο και το εργοστάσιο συναρμολόγησης νέων μπαταριών αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι βρισκόμαστε στο σωστό σημείο. Ολοκληρώνουμε τις επενδύσεις μας, με τη δημιουργία νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την ανακαίνιση των εργοστασίων μας. Η δέσμευσή μας στην ηλεκτροκίνηση είναι ξεκάθαρη και τώρα χρειαζόμαστε την ίδια δέσμευση και από την ισπανική κυβέρνηση.»