Ακόμη ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με θύμα έναν 13χρονο και δράστες τρεις συμμαθητές του.

Το συμβάν έγινε το πρωί της Δευτέρας (1/4) στον διάδρομο κατά τη διάρκεια διαλείμματος έξω από τη σχολική αίθουσα, με το θύμα να δέχεται κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται και η κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά του 13χρονου από έναν συμμαθητή του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το άγριο επεισόδιο έγινε γνωστό μετά από μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του θύματος, καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και χθες δεν είχε λάβει επίσημη ενημέρωση από το σχολείο.

Μετά το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τους γονείς του τραυματισμένου μαθητή και το ΕΚΑΒ, όχι όμως την Αστυνομία, η οποία μέχρι χθες δεν είχε λάβει κάποια σχετική καταγγελία.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία συνέταξε δικογραφία με σοβαρές κατηγορίες κατά των τριών μαθητών – δραστών, ενός Έλληνα, ενός Ρομά κι ενός Αλβανού, και η οποία ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Το ίδιο βράδυ και μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 13χρονου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν από τους δράστες, καθώς και τον πατέρα του για παραμέληση εποπτείας του, και οι οποίοι αφέθηκαν με ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ οι άλλοι δύο νεαροί δεν εντοπίσθηκαν.