Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προέρχεται από την ώρα του σεισμού στην Ταϊβάν. Τα πλάνα δείχνουν την στιγμή που γίνεται σεισμός, δύο αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Κατόπιν αντιλαμβάνονται ότι γίνεται κατολίσθηση οι οδηγοί αρχίζουν να κάνουν όπισθεν προκειμένου να γλυτώσουν, ωστόσο ένας βράχος χτυπάει το ένα αυτοκίνητο. Παραμένει ακόμη άγνωστο αν έχει τραυματιστεί κάποιος από τον βράχο που έπεσε πάνω στο όχημα.

Δείτε το βίντεο

Εννέα νεκροί και 1050 τραυματίες

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.050 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες, τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί στην Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια. Περίπου 52 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Επίσης χθες εντοπίστηκαν 24 από τους σχεδόν 50 εργαζόμενους σε ξενοδοχείο οι οποίοι κατευθύνονταν προς το Taroko National Park. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η ομάδα είχε παγιδευτεί σε έναν αυτοκινητόδρομο που περνά πάνω από φαράγγι και ο οποίος συνδέει την πόλη Χουάλιεν με τις δυτικές ακτές της Ταϊβάν.

Οι διασώστες έχουν επίσης εντοπίσει δεκάδες άλλους ανθρώπους παγιδευμένους σε δίκτυο τούνελ που έχει κατασκευαστεί σε αυτή την ορεινή περιοχή. Οι αρχές είναι σε επαφή με 101 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε αυτά τα τούνελ ή σε απομονωμένες περιοχές, αλλά δεν έχουν επικοινωνία με 46 άλλους, οι οποίοι όμως θεωρείται ότι είναι καλά και ασφαλείς.