Μετά την ποινική δίωξη που δρομολογεί η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, κατά των έντεκα βουλευτών των Σπαρτιατών, ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος στην ανακοίνωση του, κατηγορεί τον Βασίλη Στίγκα για ψευδείς καταγγελίες και επισημαίνει πως «η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα».

Σημειώνεται δε ότι μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μανούσου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών μένει με εννέα βουλευτές, αν και αναμένεται τις επόμενες ώρες να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Σύμφωνα δε με τον Κανονισμό της Βουλής μία κοινοβουλευτική ομάδα που προκύπτει μετά από εκλογές διαλύεται αν μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Αξιότιμε κ. Τασούλα,

Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024

Γεώργιος Μανούσος

Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών»