Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 41 χρόνια κάθειρξη είναι η τιμωρία του δικαστηρίου για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης από τα Σεπόλια, Ηλία Μίχο.

Είναι η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή με την οποία η δικαιοσύνη τιμώρησε τον βασικό κατηγορούμενο στη δυσώδη αυτή υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία για όσα υπέστη το ανήλικο θύμα στην πιο τρυφερή του ηλικία.

Στη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών γεγονός που  σημαίνει ότι σε λίγες ώρες θα είναι ελεύθερη.

Ο «Μιχάλης» και οι λοιποί βιαστές

Βαρύς ο πέλεκυς και τον επονομαζόμενο Μιχάλη. Του επιβλήθηκε ποινή 12 ετών κάθειρξη για κάθε πράξη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία της 12χρονης…

Για τους αποκαλούμενους πελάτες η ποινή κατά περίπτωση  είναι από  13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη .

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του Ηλία Μίχου να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη μητέρα της 12χρονης, με πλειοψηφία 6-1.

Αθώα η μητέρα

Η 38χρονη  αθωώθηκε μεν από τις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της, ωστόσο καταδικάστηκε για την εκβίαση της συζύγου του Μίχου.

Στον τρίτο βασικό κατηγορούμενο, τον «Μιχάλη», το δικαστήριο επίσης αρνήθηκε να αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Για τους φερόμενος ως «πελάτες», το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η δίκη συνεχίζεται και πάλι κεκλεισμένων των θυρών  για τη συγχώνευση των ποινών και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων για το ζήτημα του