Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος κατάφερε να κερδίσει την έφεση, που κατέθεσε και ζητούσε να οριστεί μικρότερη εγγύηση. Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποδέχτηκε να μειωθεί η εγγύηση των 454 εκατ. δολαρίων στα 175 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Cbsnews, η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εφετών αποτελεί μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη για τον πρώην πρόεδρο, αποτρέποντας ενδεχομένως μια διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή.

Σημειώνεται ότι αν το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε καταφέρει να λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης ως το τέλος της ημέρας- ο Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και, τελικά, ακόμη και ορισμένων από τα εμβληματικά του ακίνητα.

Νέα διορία

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Τραμπ έχει πλέον μόλις δέκα μέρες για να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης ύψους 175 εκατ. δολαρίων και ήδη έχει αρχίσει να κάνει διάφορες κινήσεις, όπως συμφωνίες με εταιρείες για την προβολή sneakers, ή την πώληση βίβλων.

Ο πρώην πρόεδρος έγραψε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζοντας το ποσό που όρισε ο Ένγκορον ως «ανέντιμο». «Θα έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ», σημείωσε. Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ».

Σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό, τότε η περιουσία του τίθεται σε κίνδυνο. Για τον λόγο αυτό η απόφαση εκδόθηκε στο Μανχάταν, όπου υπάρχουν αρκετές από τις ιδιοκτησίες του Τραμπ όπως το Trump Tower ή ο ουρανοξύστης 40 Wall Street, τα οποία ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς.

Η Τζείμς ενημέρωσε επίσης την κομητεία Ουέτσεστερ, βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, για την απόφαση, ένα βήμα ενδεχομένως προς την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκεί, όπως του γηπέδου γκολφ του Τραμπ και μιας έπαυλης 60 δωματίων μαζί με ένα κτήμα, που ονομάζεται Seven Springs.

Ξεπούλησαν τα… κιτς παπούτσια του Ντόναλντ Τραμπ

Sold out τα sneakers του Τραμπ

Μία μέρα μετά την επιβολή του προστίμου των 454 εκατ. δολαρίων κατά του πρώην προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ λάνσαρε τα sneakers, τα οποία ξεπούλησαν πολύ γρήγορα. Τα χρυσαφί παπούτσια ονόματι «The Never Surrender» έγιναν sold out μέσα σε λίγες ημέρες και εάν υπολογίσουμε την διόλου χαμηλή αξία τους —399 δολάρια— μπορεί κανείς να πει πως πρόκειται για μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσίευμα του Guardian, κυκλοφόρησαν μονάχα 1.000 ζευγάρια. Μάλιστα η ζήτησή τους δεν έχει σταματήσει από τους υποστηρικτές του νυν υποψήφιου για την αμερικανική προεδρία. Ο ίδιος λέει «Αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλάω εδώ και 12 με 13 χρόνια, και νομίζω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσημη παρουσίαση τους, που έγινε σε ένα λαμπερό σόου στη Φιλαδέλφεια, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε την υπογραφή του σε δέκα ζευγάρια Never Surrender, τα οποία πουλήθηκαν στην ιλιγγιώδη τιμή των 9.000 δολαρίων!

Με συμφωνία άδειας χρήσης

Ο πρώην πρόεδρος πωλεί επίσης δύο εκδόσεις αθλητικών παπουτσιών που έχουν στα πλάγια το «T» και το «45» για 199 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Επιπλέον στην ίδια ιστοσελίδα μπορεί κανείς να βρει την κολόνια και το άρωμα που λανσάρει επίσης ο πρώην αμερικανός πρόεδρος και πωλούνται προς 99 δολάρια το καθένα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα προϊόντα είναι «εμπορικά σήματα της CIC Ventures LLC. Τα Trump Sneakers δεν σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, διανέμονται ή πωλούνται από τον Donald J. Trump, την Trump Organization ή οποιαδήποτε από τις αντίστοιχες θυγατρικές ή εντολοδόχους τους. Η 45Footwear, LLC χρησιμοποιεί το όνομα, την εικόνα και το ομοίωμα του Trump βάσει συμφωνίας άδειας χρήσης».

«Ας κάνουμε την Αμερική να προσευχηθεί ξανά»

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία των sneakers του Τραμπ, o πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον κόσμο να αγοράσει Βίβλους, ανακοινώνοντας την επ’ αμοιβή σύμπραξη του με έναν σταρ της μουσικής κάντρι για να πωλούν το «αγαπημένο του βιβλίο», όπως έχει πει στο παρελθόν.

«Η θρησκεία και ο χριστιανισμός είναι τα δύο πράγματα που λείπουν περισσότερο σ’ αυτή τη χώρα», ανέφερε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σε ένα τρίλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, την πλατφόρμα Truth Social, εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας πριν από το Πάσχα των καθολικών.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ, που προσπαθεί να προσελκύσει τους Ευαγγελικούς κύκλους, ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να αγοράσουν τη Βίβλο που τους προτείνει, έναντι 59,99 δολαρίων. Ο ίδιος αναφέρει ότι «Πρέπει να ξαναδώσουμε στην Αμερική την πίστη της», λέει, παραπέμποντας στο εμβληματικό σλόγκαν της προεκλογικής εκστρατείας του «Ξαναδώστε στην Αμερική το μεγαλείο της».

Στο εξώφυλλο της Βίβλου αναγράφεται το τραγούδι «God Bless the USA»

Η «εγκεκριμένη» βίβλος από τον Ντόναλντ Τραμπ

Στον ιστότοπό του, ο οργανισμός που προωθεί τη συγκεκριμένη Βίβλο γράφει ότι είναι «η μοναδική εγκεκριμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ». Στο εξώφυλλο της Βίβλου αναγράφεται το τραγούδι «God Bless the USA» που ακούγεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ

Διευκρινίζει δε ότι τα έσοδα δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί η προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, αλλά ότι η εικόνα του χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας «επ’ αμοιβή συνεργασίας».

Η Βίβλος πωλείται σε συνεργασία με τον γνωστό συντηρητικό μουσικό Λι Γκρίνγουντ, το τραγούδι του οποίου «God Bless the USA» (Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική) ακούγεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ.