Απειλές για τη ζωή του φέρεται να δέχεται ένας από τους βασικούς μάρτυρες για την τραγωδία στα Τέμπη, ο σταθμάρχης από τον Παλαιοφάρσαλο, Γιώργος Ζήντρος.

Ο Γιώργος Ζήντρος ήταν ο έμπειρος σταθμάρχης που βρισκόταν το μοιραίο βράδυ στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων. Ήταν ο άνθρωπος που έφτασε πρώτος στον σταθμό της Λάρισας μόλις αντιλήφθηκε ότι έγινε το δυστύχημα.

Όλον αυτόν τον καιρό καταθέτει στοιχεία στον εφέτη ανακριτή σχετικά με την απουσία τηλεδιοίκησης στη Λάρισα αλλά και για τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Με απείλησαν τηλεφωνικά»

Ο Γιώργος Ζήντρος μίλησε στο STAR για τις απειλές που δέχθηκε.

«Στο τηλέφωνο, με απόκρυψη. Καλέσανε τρεις φορές. Την τρίτη φορά το σήκωσα και μου έβαλε το τραγούδι »Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο». Κατευθείαν το έκλεισα. Δε με ξαναενόχλησαν βέβαια», είπε ο σταθμάρχης.

Στην ερώτηση εάν το κατήγγειλε στην αστυνομία, ο ίδιος απάντησε καταφατικά.

Τα αλλοιωμένα ηχητικά ντοκουμέντα

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει από το δημοσίευμα του «Βήματος» για τη δημοσιοποίηση μονταρισμένων με τρόπο που αλλοιώνουν την πραγματικότητα ηχητικών ντοκουμέντων από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι αντιδράσεις που έχουν πυροδοτηθεί είναι αλυσιδωτές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προετοιμάζουν την κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών με τη λέξη «συγκάλυψη» να πλανάται στον αέρα εδώ και μήνες καθώς πολλά και κρίσιμα ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα προκαλώντας την οργή των συγγενών των θυμάτων που παλεύουν για να λάμψει η αλήθεια.

Ανάμεσα στα πολλά και σοβαρά ερωτήματα είναι και το ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά. Η Δικαιοσύνη, που είναι και η μόνη υπεύθυνη να διαλευκάνει την υπόθεση, έχει μπροστά της ένα σύνθετο έργο να φέρει εις πέρας.