Το πιο απομονωμένο σπίτι στον κόσμο απέχει δύο ώρες από οπουδήποτε και βρίσκεται σε ένα νησί, όπου οι επισκέπτες απαγορεύονται για μήνες κάθε φορά.

Το συγκεκριμένο σπίτι – φάρος στον κόσμο βρίσκεται δύο ώρες από την πλησιέστερη πόλη ή το αεροδρόμιο.

Το Skalmen είναι το πιο απομακρυσμένο νησάκι στο αρχιπέλαγος στο οποίο ανήκει και είναι τόσο απομονωμένο αφού για να φτάσουν οι επισκέπτες στο νησί από την πλησιέστερη πόλη ή το αεροδρόμιο πρέπει να πάρουν δύο ξεχωριστά φέρι και στη συνέχεια να κάνουν ένα ταξίδι με βάρκα 4 μιλίων.

Το μόνο κτίριο στη στεριά είναι ένας απόκοσμος και ετοιμόρροπος παλιός φάρος.

Παρά το γεγονός ότι το Skalmen στερείται ανθρώπων, για ένα ζευγάρι αποδείχθηκε το τέλειο σημείο, καθώς κατέβαλε το ιλιγγιώδες ποσό των 89.000 λιρών για να το αγοράσει, σύμφωνα με την Sun.

Το νησί μεταξύ Μαΐου και τέλους Ιουλίου κάθε χρόνο, μετατρέπεται σε προστατευόμενο καταφύγιο πουλιών που είναι εκτός ορίων για τους επισκέπτες.

Πουλήθηκε σχεδόν δυόμισι φορές πάνω από την τιμή του

Το νησί -που αποτελεί μέρος της Νορβηγίας- αποδείχθηκε πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος και αποτέλεσε αντικείμενο πολέμου προσφορών.

Βγήκε στην αγορά για 36.000 λίρες, αλλά πουλήθηκε σχεδόν δυόμισι φορές πάνω από την τιμή του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της περιοχής της Δυτικής Νορβηγίας, δυτικά του Τρόντχαϊμ. Αγοραστές του ήταν ο Andreas Bjarøy και η σύζυγός του, Mona Kruse Bjarøy.

Ο Andreas, από το Tønsberg, νότια του Όσλο, είναι συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας που αγοράζει και πωλεί ακίνητα. Η οικογένεια της Mona κατάγεται από το Brattværet, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι.

Ο Andreas δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Έχουμε περάσει πολλές διακοπές εκεί όλα αυτά τα χρόνια, αγαπάμε την περιοχή και έχουμε ψαρέψει πολύ γύρω από το Σκάλμεν. Έτσι, αυτό έγινε πολύ ενδιαφέρον για εμάς. Ασχολούμαστε πολύ με ακίνητα στη δουλειά μας και μας αρέσουν τα έργα».

Δείτε φωτογραφίες: