Η ηλεκτροκίνηση, παρά το γεγονός ότι έχει επιβραδύνει το ρυθμό πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην ελληνική αγορά με ατού την απλόχερη επιδότηση των 8.000 ευρώ επικουρούμενη και από τις πολλές προσφορές που τρέχουν αυτή την περίοδο οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων – με εκπτώσεις και όφελοι στην τελική τιμή – δείχνει να κρατάει σταθερή «ταχύτητα» και να κερδίζει συνεχώς το κοινό που εμπιστεύεται τις δεκάδες προτάσεις των αμιγώς ηλεκτρικών.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι το χωροδικτύωμα των φορτιστών πυκνώνει συνεχώς, παρέχοντας τη δυνατότητα στον αγοραστή ενός ηλεκτρικού να βρίσκει εύκολα έναν δημόσιο ταχυφορτιστή. Σήμερα, υπολογίζεται ότι οι φορτιστές σε δημόσια σημεία στην Ελλάδα θα αγγίξουν τους 9.000 ευρώ – χάρη στο πρόγραμμα Φορτίζω παντού. Σχεδόν 2.000 φορτιστές είναι σε λειτουργία, πολλαπλών δυνατοτήτων φόρτισης με γνώμονα την ταχύτητα φόρτισης, με τους φορτιστές με ταχύτητες άνω των 180 κιλοβατώρων να απομειώνουν» το χρόνο φόρτισης .

Η ΔΕΗ και το δίκτυο ΔΕΗ blue προσφέρει εκατοντάδες φορτιστές σε πάνω από εξήντα  περιοχές και 31 νομούς, που συνεχώς επεκτείνετε σε κεντρικά σημεία όπως πολυκαταστήματα ή σούπερ μάρκετ με αρκετές θέσεις φόρτισης. Ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού μπορεί να επιλέξει πολλούς φορτιστές AC έως 22 kW ή ταχυφορτιστές DC με υψηλή ισχύ έως και 180 kW.

Σήμερα, η  εφαρμογή ΔΕΗ blue εμπλουτίστηκε με περισσότερες χρήσιμες υπηρεσίες. Ενδεικτικά, προστέθηκε η δυνατότητα κράτησης ταχυφορτιστή, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη απέκτησαν πρόσβαση σε μια σειρά από προνόμια και επιβραβεύσεις, όπως η Οδική Βοήθεια με κάλυψη σε περίπτωση αποφόρτισης οχήματος κ.α. Στο τέλος του 2023, η ΔΕΗ blue συνέβαλε στην εξοικονόμηση, αθροιστικά περισσότερων από 1.460 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, αυξάνοντας το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ηλεκτροκίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, η φόρτιση μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα, αφού σε ένα ταχυφορτιστή η φόρτιση μπορεί να διαρκέσει από 30 – 40 λεπτά, δίνοντας λύση στο παρωχημένο πλέον, πρόβλημα της επαναφόρτισης στον ταξίδι.  Επίσης, διαθέτει την πιο  ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητών συσκευών (για Android και iOS) για την Ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ΔΕΗ blue επιθυμεί, με γνώμονα το μελλοντικό της πλάνο, να εγκαταστήσει έως και 10.000 φορτιστές την επόμενη πενταετία!

ΦΟΡΤΙΣΗ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ SMARTPHONE

Επίσης, μέσω της εφαρμογής «reCharge» οι χρήστες ηλεκτρικών ΙΧ μπορούν να έχουν πλήρη ενημέρωση στο smartphone τους για το σημείο φόρτισης,τη διαθεσιμότητα, τον αριθμό των ρευματοδοτών και τον τύπο του φορτιστή. Το  «reCharge» δίνει λύση στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνοντας πιο εύκολο τον εντοπισμό του σημείου φόρτισης.

Ιδιαίτερα χρήσιμη και η εφαρμογή Chargespot powered by Protergia, όπου ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού μοντέλου μπορεί να εντοπίσει   τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης και να φορτίζει το αυτοκίνητό  εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Οι οδηγοί μέσω των προσωπικών τους προφίλ στις εφαρμογές μπορούν να βλέπουν την πορεία της τρέχουσας φόρτισης, να έχουν το ιστορικό των φορτίσεων τους κ.α.  Σήμερα, η εφαρμογή Chargespot powered by Protergia αναπτύσσεται συνεχώς αποκτώντας νέες δυνατότητες στον τομέα της φόρτισης.