Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου έκανε το Σάββατο η πριγκίπισσα της Ουαλίας, κατά κόσμον Κέιτ Μίντλτον. Ή περίπου: σύμφωνα με τη «Sun», η Κέιτ επισκέφθηκε μαζί με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, φάρμα που πουλάει φρέσκα προϊόντα από τα αγροκτήματα του κάστρου του Ουίνδσορ, 1,5 χιλιόμετρο από την έπαυλή τους· πρώτα έκαναν μια βόλτα μέσα στο κατάστημα και μετά ψώνισαν· αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η Κέιτ έδειχνε «χαρούμενη, χαλαρή και υγιής»· σύμφωνα πάντα με τη «Sun», το ζευγάρι πέρασε επίσης το πρωινό του Σαββάτου παρακολουθώντας αθλητικές δραστηριότητες των τριών παιδιών τους, που δεν τους συνόδευσαν στο Windsor Farm Shop. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία φωτογραφία από όλα αυτά, ούτε ερασιτεχνική ούτε επίσημη. Αντί να κοπάσουν, λοιπόν, οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες για την υγεία της Κέιτ, αλλά και για τη σχέση της με τον Ουίλιαμ, έχουν φουντώσει ακόμα περισσότερο.

Η μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Παλάτι του Κένσινγκτον από την περίοδο ανάρρωσης της Κέιτ, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, που γιορτάζεται στη Βρετανία στις 10 Μαρτίου, προκάλεσε πολύ περισσότερα προβλήματα από εκείνα που φιλοδοξούσε να λύσει. Τραβηγμένη από τον Ουίλιαμ στο Ουίνδσορ, απεικόνιζε την 42χρονη πριγκίπισσα, χαμογελαστή, να κάθεται σε μία καρέκλα κήπου περιστοιχιζόμενη από τα τρία παιδιά της, όπως αποκαλύφθηκε ωστόσο είχε υποστεί επεξεργασία, και μάλιστα σε συνολικά 16 σημεία, με αποτέλεσμα έξι μεγάλα πρακτορεία να την αποσύρουν, και η Κέιτ να ζητήσει την επομένη συγγνώμη, με ανάρτησή της στο Χ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τα πρακτορεία ειδήσεων ζήτησαν από το Παλάτι να τους δώσει την αυθεντική φωτογραφία, εκείνο όμως αρνήθηκε, ενισχύοντας περαιτέρω το κύμα της συνωμοσιολογίας.

Η εξαφάνιση

Πέραν αυτής, η Κέιτ έχει φωτογραφισθεί δημόσια τους τελευταίους τρεις μήνες μόνο άλλες δύο φορές, την πρώτη, στις 4 Μαρτίου, σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τη μητέρα της και τη δεύτερη, στις 11 Μαρτίου, σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Ουίλιαμ: φέρεται να πήγαινε σε ένα ιδιωτικό ραντεβού, αλλά το γεγονός ότι κοιτούσε έξω από το παράθυρο, αποστρέφοντας το βλέμμα από τον φακό, πυροδότησε φήμες ότι ήθελε να κρύψει το πρόσωπό της, όπως και το γεγονός ότι δεν φορούσε βέρα στην επίσημη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου, τροφοδότησε τις φήμες ότι ο Ουίλιαμ διατηρεί εξωσυζυγική σχέση.

Σύμφωνα με τους «Sunday Times», Κέιτ και Ουίλιαμ είναι συντετριμμένοι και βαθιά στενοχωρημένοι με όλα αυτά. Και σκοπεύουν να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάρρωση της Κέιτ αλλά εν ευθέτω χρόνω και με τους δικούς τους όρους – πιθανότατα, σε κάποια μελλοντική δημόσια υποχρέωση της πριγκίπισσας. Επισήμως, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναμένεται να επανέλθει στα δημόσια καθήκοντά της μετά τις διακοπές του Πάσχα, που ολοκληρώνονται στις 17 Απριλίου. Πιθανολογείται ωστόσο ότι θα μπορούσε να κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στις 31 Μαρτίου, στη Θεία Λειτουργία για το Αγγλικανικό Πάσχα.