Εύκολο χρήμα και χλιδάτη ζωή υποσχόταν η 25χρονη «Μαρία Ηλιάνα» από τον Ασπρόπυργο στις ανήλικες μαθήτριες ηλικίας από 15 έως 17 ετών που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος μαστροπείας.

Παράλληλα κάποιες από αυτές τις είχε μυήσει και στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και της κοκαΐνης.

Τα μηνύματα στα κινητά των θυμάτων

Παρά το γεγονός ότι η ίδια φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να ισχυρίζεται ότι οι ανήλικες εκδίδονταν με τη θέλησή τους και ότι η ίδια δεν έχει σχέση με την κατηγορία της μαστροπείας, τα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα την διαψεύδουν.

Η 25χρονη που κατηγορείται για μαστροπεία

Συγκεκριμένα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρήκαν στα κινητά των 7 ανηλίκων κοριτσιών, με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία, συνομιλίες με τη 25χρονη, στις οποίες γίνεται λόγος για τα ερωτικά ραντεβού έναντι χρημάτων.

Σ’ ένα από αυτά τα μηνύματα η 25χρονη φέρεται να λέει ότι «έχουμε μείνει πίσω στα ραντεβού και χρειαζόμαστε χρήματα, γιατί έχουμε ξεμείνει».

Τα ναρκωτικά

Για κάθε ερωτικά ραντεβού με ανήλικη ο πελάτης έδινε από 200 έως 400 ευρώ και η 25χρονη έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις κατόπιν συνεννόησης της 25χρονης, οι πελάτες αντί χρημάτων πλήρωναν με… κοκαΐνη τα ανήλικα κορίτσια!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος είναι κι ένας 25χρονος από την Πετρούπολη. Φέρεται να διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος και ήταν αυτός που πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος

Το κουβάρι της νέας, φρικιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Οκτώβριο όταν η 22χρονη αδερφή ενός εκ των θυμάτων, κατέθεσε στην αστυνομία, ότι είδε μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αδελφής της, με ραντεβού που κλείνονταν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας.

Η ίδια στους αστυνομικούς πώς η 17χρονη αδερφή της έφευγε συχνά από το σπίτι τα βράδια, ενώ στο κινητό της είχε διαβάσει συνομιλίες της στο Instagram με έναν άνδρα ονόματι «Βαγγέλη», με τον οποίον συζητούσαν την επ’ αμοιβή ερωτική συνεύρεσή τους σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό.

Η ίδια γυναίκα ήταν αυτή που υπέδειξε την 25χρονη ως το άτομο που εξώθησε την αδελφή της στην πορνεία, φέρνοντάς τη σε επαφή με έναν άνδρα από την πλατεία Βάθης με το όνομα «Αλέκος» που «πλήρωνε για να βλέπει γυμνά ανήλικα κορίτσια».

Η 22χρονη κατονόμασε επίσης τον οδηγό ταξί «Μάνο» αλλά και τον «Ζάχο» που πήγαιναν τα ανήλικα κορίτσια στα ερωτικά ραντεβού.

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί των δύο ανδρών δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. από την 22χρονη.

Ακόμη η αδερφή του ανήλικου θύματος ανέφερε ότι, η 25χρονη έχει μυήσει στα ναρκωτικά την ανήλικη αδελφή της, και συγκεκριμένα στην κοκαΐνη.

Μετά από αυτές τις καταγγελίες κλήθηκε για εξέταση η 17χρονη και παρουσία ψυχολόγου επιβεβαίωσε ότι γνώρισε την 25χρονη το καλοκαίρι του 2023, και ότι μαζί με μία 16χρονη φίλη της είχαν μεταβεί στο σπίτι του «Αλέκου» στα Σεπόλια, όπου συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του έναντι αμοιβής.

Η μητέρα ανήλικης

«Πίεζε το κορίτσι μου να το βάλει στο κύκλωμα. Η κόρη μου αντιστεκόταν, δεν ήθελε. Εμένα μου το είπε η κόρη μου και κατάφερε να γλιτώσει. Το βουνό ξεκινάει από την Μ. και τις παρέες της», είπε μητέρα ανήλικης στο MEGA.

Μητέρα θύματος μίλησε στο MEGA λέγοντας τα εξής: «Είναι πολλά τα θύματα. Η Λ. και η Μ. κάνανε παρέα και έβρισκαν κορίτσια. Τους έβαζαν να κάνουν διάφορα πράγματα. Δεν είναι μόνο αυτά τα άτομα που συνέλαβαν, είναι ολόκληρο κύκλωμα από πίσω».

Τα δύο κυκλώματα

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία του κυκλώματος μαστροπείας της 25χρονης με αυτό της 30χρονη «Λορέλας» που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Μέσα από τα social media προκύπτει ότι οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για μαστροπεία γνωρίζονται και μάλιστα είχαν φιλική σχέση. Ωστόσο όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει ότι υπήρχε κάποιου είδους συνεργασία μεταξύ των δύο κυκλωμάτων.

«Δυστυχώς, έχουμε κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις. Η έρευνα θα συνεχιστεί για να δούμε εάν πρόκειται για δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Προς το παρόν δεν μας προκαλύπτει συνεργασία ως προς τη μαστροπεία» επισημάνει η κα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA και στο Live News.

Συνέχισε λέγοντας ότι επτά θύματα έχουν βρεθεί σε αυτήν την υπόθεση αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

Γνωστοί στις Αρχές

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως η 25χρονη φερόμενη ως «εγκέφαλος» έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για «αρπαγή ανηλίκου» και ναρκωτικά, μία συλληφθείσα είναι σεσημασμένη για «μαστροπεία», ένας από τους «πελάτες» επίσης τυγχάνει σεσημασμένος για «αρπαγή, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής» και «εκβίαση», ενώ ο οδηγός «Ζάχος» έχει απασχολήσει τις Αρχές για «παράνομη βία, κλοπή, υπεξαίρεση, ληστεία» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» καθώς και για «ενδοοικογενειακή βία».