«Aποφασίσαμε ο Όλιβερ να είναι μαζί μας, θα είναι ο εφεδρικός μας. Και όταν δεν είναι μαζί μας, θα είναι στον προσομοιωτή» ανέφερε ο Φρεντ Βάσερ για τον Όλιβερ Μπέρμαν, που αντικατέστησε την προηγούμενη εβδομάδα τον Κάρλος Σάινθ, λόγω της εγχείρησης σκωληκοειδήτη που έβαλε τα… γυαλιά ή καλύτερα άνοιξε τα μάτια των ανθρώπων της Ferrari ( και άλλων ομάδων που θαυμάζουν τη νέα στρατιά ταλαντούχων, έφηβων πιλότων που έχουν τα φόντα να κάνουν τη διαφορά μέσα στις πίστες και να τρελάνουν τα χρονόμετρα.) Κατακτώντας την έβδομη θέση στο πρώτο του γκραν πρι, ο Μπέρμαν ήταν σα να πήρε επάξια το «κλειδί» από τη Ferrari και πλέον η τύχη τον χαμογέλασε! Ο μικρός που προέρχεται από το φυτώριο πιλότων της Ferrari προσαρμόστηκε με ταχείς ρυθμούς στην απαιτητική πίστα της Σαουδικής Αραβίας, ξετύλιξε το ταλέντο του, ενώ η αλάνθαστη οδηγική ικανότητα του κέρδισε τα αφεντικά του Μαρανέλο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ότι είχε στη διάθεση του 60 δευτερόλεπτα για να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο της Ferrari! Ναι, ένα λεπτό ήταν η πρόβα του στα χρονομετρημένα και με το καλημέρα μπήκε στην πρώτη δεκάδα! Την  καριέρα του ο 18χρονος πιλότος την ξεκίνησε από τα καρτ , εκεί όπου έχει κερδίσει αρκετούς τίτλους. Αυτοί ήταν αρκετοί για να μπει στην Ακαδημία της Ferrari, το 2022. Σήμερα, θεωρείται ένα ανερχόμενο ταλέντο στο μηχανοκίνητο σπορ και τη Formula1, κάτι που απέδειξε και στον πρώτο του αγώνα. Eίναι γεννημένος το 2005 , στην Αγγλία και τα πρώτα του παράσημα τα πήρε όταν έλαβε μέρος, σε ηλικία 15 ετών στο πρωτάθλημα ADAC Formula 4 το 2020, όπου τερμάτισε – και εκεί έβδομος – ενώ ένα χρόνο αργότερα κέρδισε την πρώτη θέση στην Ιταλική Formula 4. Το οριστικό του διαβατήριο το πήρε  το 2021  , χρονιά που η  Ferrari ανακοίνωσε την ένταξη του Βρετανού στην ακαδημία οδηγών της.

Στις αρχές της χρονιάς, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις η  Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Μπέρμαν θα έχει χρέη αναπληρωματικού οδηγού για την ομάδα και τη σεζόν του 2024. Και ήδη από το δεύτερο γκραν πρι, η εγχείρηση του Σάινθ, του έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι έχει και το ταλέντο αλλά και τις ικανότητες να σταθεί στην πίστα με αντίπαλο τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον . Ο ίδιος ανέφερε λίγο πριν την παρθενική συμμετοχή του ότι είναι γι αυτόν μια μεγάλη ευκαιρία, χωρίς να ξεχάσει να στείλει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Κάρλος Σάινθ. «Είναι μια μεγάλη στιγμή και ευκαιρία για μένα και είμαι έτοιμος να τη μεγιστοποιήσω.»

Να σημειωθεί ότι το αφεντικό της Ferrari, ο Φρεντ Βάσερ ήταν ανάμεσα στους Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Ρομπέρ Σβάρτζμαν και τελικώς στον άσο που έκρυβαν στο μανίκι τον  Όλιβερ Μπέρμαν. Οι δύο πρώτοι αποτελούν το άλλα δύο μέλη της τριανδρίας των νέων που περιμένουν σε σειρά για να δοκιμάσουν την τύχη τους στη Formula1! Ο Τζιοβινάτσι έφυγε από την Alfa Romeo στο τέλος της σεζόν του 2021, και έγινε εφεδρικός οδηγός της Ferrari.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην οικογένεια της Ferrari είναι και ο Ρόμπερτ Σβάρτσζαν. Είναι ρωσικής καταγωγής 24 ετών και έχει φοιτήσει στην Ακαδημία της Ferrari. Η ομάδα του τον  έχει στην οπισθοφυλακή, όντας ένα από τα επίσης ανερχόμενα ταλέντα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Στο παρελθόν έχει διαπρέψει ως πρωταθλητής στη Formula 3 το 2019, ενώ το 2021 πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Formula 2. Μόνο στα ψιλά δεν θα περάσει  ο Αρτίρ Λεκλέρ, που ανήκει στο φυτώριο της Ferrari και είναι ο μικρότερος αδελφός του Σαρλ Λεκλέρ!  Σε κάθε περίπτωση το «οπλοστάσιο» της Ferrari ενδυναμώνεται από οδηγούς που θα οδηγήσουν την ομάδα σε νέες επιτυχίες.