Ολα θυσία στον βωμό της καινοτομίας. Είναι όμως έτσι; Οπως είδα μέσα στην εβδομάδα, ισπανική ιστοσελίδα αποκάλυψε τις φανέλες που θα φορά η (ποδοσφαιρική) Ρεάλ Μαδρίτης την προσεχή σεζόν. Τι μου έκανε εντύπωση; Το κλασικό άσπρο ασφαλώς και παραμένει το βασικό χρώμα της Βασίλισσας, είναι η εντός έδρας φανέλα. Αλλά υπάρχουν η πορτοκαλί (όπως την περίοδο 2013-14) και η καφέ που δεν έχει φορέσει ποτέ στο παρελθόν η Ρεάλ. Τι άλλο θα δούμε, αναρωτιέμαι… Μάρκετινγκ και μόνο.

Εκανε καταγγελία

για κακοποίηση

Μια 24χρονη κατήγγειλε τέσσερις παίκτες της Βέλεζ Σάρσφιλντ για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Hilton στο Τουκουμάν, όπου παρέμεινε η ομάδα μετά την ισοπαλία με την Ατλέτικο Τουκουμάν.

Η νεαρή ανέφερε ότι ο Σεμπαστιάν Σόσα ήταν αυτός που επικοινώνησε μαζί της για να την προσκαλέσει στο ξενοδοχείο. Οπως μπόρεσε να ανακαλύψει η Ολέ, όταν μπήκε στο δωμάτιο ήταν εκεί ο Αμπιέλ Οσόριο, ο Μπράια, ο Κουφρέ και ο Χοσέ Φλορεντίν. Στην κατάθεσή της, το θύμα επιβεβαίωσε ότι μοιράστηκε «μερικά κουτάκια μπίρας», αλλά μετά από μερικά ποτά άρχισε να ζαλίζεται πολύ και αποφάσισε να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Εξήγησε επίσης ότι ένιωθε μουδιασμένη και εκείνη την ώρα κακοποιήθηκε χωρίς συναίνεση. Μόλις κατάφερε να συνέλθει, ζήτησε αυτοκίνητο και επέστρεψε στο σπίτι της.

Θα… παρακολουθούν

τους αθλητές!

Υπό αυστηρή επιτήρηση –από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου και την επιτροπή ακεραιότητας– μπήκαν τέσσερις χώρες με αφορμή το ντόπινγκ. Οπως μου είπαν, η Βραζιλία, το Εκουαδόρ, το Περού και η Πορτογαλία, μπαίνουν στο… μάτι και τους έχει γίνει σύσταση να κάνουν αυστηρότερους τους ελέγχους στο ντόπινγκ.

Ουσιαστικά, οι  συγκεκριμένες χώρες έλαβαν «ξεκάθαρη προειδοποίηση για την αξιοπιστία των εθνικών προγραμμάτων αντιντόπινγκ μετά το Παγκόσμιο του 2022 στο Γιουτζίν καθώς απέτυχαν να εξασφαλίσουν έναν επαρκή αριθμό ελέγχων ντόπινγκ εκτός αγώνων στην εθνική τους ομάδα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της World Athletic, σημειώνοντας μάλιστα πως η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε το 2023 στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνω, οι αθλητές των κρατών αυτών θα βρίσκονται στην κατηγορία Α παρακολούθησης, μια κατηγορία που μπαίνουν αθλητές από κράτη όπου το ντόπινγκ θεωρείται πως είναι εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιηθεί!

Σκάνδαλο με την ηλικία

Οχι πως πρέπει να κάνει εντύπωση, γιατί κατά καιρούς πολλά έχουν ειπωθεί, αλλά όπως και να έχει μου κίνησε το ενδιαφέρον. 62 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του Καμερούν  «κόπηκαν» λόγω απάτης σχετικά με το θέμα της ηλικίας τους. Μάλιστα, το ανακοίνωσε η ίδια η ομοσπονδία της χώρας και το σύνολο των παικτών είχε αυτό που λέμε «διπλή ταυτότητα». Αρα, δήλωσαν ψευδή ηλικία.

Και εγώ φέρνω στον νου άλλους αφρικανούς ποδοσφαιριστές που έδειχναν μεγάλοι, ενώ δήλωναν ακόμη και κάτω των 20 ετών!

Εριξε τίτλους τέλους

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 30 ετών και ύστερα από 11 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ο Οτο Πόρτερ τζούνιορ.

Τα καλύτερά του χρόνια τα πέρασε σε Ουάσιγκτον και Σικάγο, ενώ πέρυσι στο Τορόντο τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και φαίνεται πως αυτός ο τραυματισμός σηματοδότησε το πρόωρο τέλος της σταδιοδρομίας του. Πριν από ένα μήνα είχε δοθεί με ανταλλαγή από τους Ράπτορς στους Τζαζ, αλλά εκεί δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Ηδη τον θέλουν

ως σχολιαστή

Δύο απρόσμενες προσφορές για το ερχόμενο καλοκαίρι για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Οπως διάβασα στην «Daily Mail», τόσο το BBC όσο και το ITV θέλουν ο Γερμανός να συνεργαστεί μαζί τους κατά τη διάρκεια του Euro 2024. Είναι πιθανό, λοιπόν, ο Κλοπ με το που ολοκληρώσει τη δουλειά του με τη Λίβερπουλ να αρχίσει καριέρα σχολιαστή έστω και προσωρινά κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του.

Στόχος πάντα

ο τελικός

Είδα τι είπε ο Φαμπιάνο του Αρη μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των play offs. «Τέτοιες νίκες έχουν πάντα τη δική τους γοητεία. Ξέρουμε τι σημαίνουν για εμάς και τον κόσμο». Ο Φαμπιάνο, κάνει ξεκάθαρο πως ο Αρης θα παίζει πάντα για τη νίκη. Δεν είναι μακριά από την αλήθεια πως η ομάδα, η κάθε ομάδα πρέπει να εμφανίζεται συγκεντρωμένη. Ο τελικός του Κυπέλλου αργεί. Και αν είσαι τώρα χαλαρός, δύσκολα θα καταφέρεις να γυρίσεις το… τσιπάκι και να δώσεις τα πάντα στο ραντεβού που περιμένεις χρόνια και χρόνια. Απαιτείται εγρήγορση!