Ο Maximus Decimus Meridius χάθηκε στην άμμο του Κολοσσαίου. Στη μυθοπλασία του Ridley Scott, ο αυτοκράτορας Commodus έβαψε την ίδια άμμο με αίμα. Κι όμως η ιστορία δεν τελείωσε εκεί.

Το «Gladiator 2» επιστρέφει 25 χρόνια μετά και θα πρωταγωνιστήσει ο Lucio, ο ανιψιός του… αείμνηστου αυτοκράτορα. Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023 και σύμφωνα με δημοσιεύματα βορειοαμερικανικών μέσων ενημέρωσης, είναι καθ’ οδόν να γίνει μια από τις πιο ακριβές ταινίες στην ιστορία.

Το αστρονομικό ποσό που αναμένεται να αγγίξει

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν περίπου 165 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολύ πιο ταπεινό από αυτό του «Napoleon», της αμφιλεγόμενης ταινίας που υπέγραψε ο Σκοτ για τον στρατηγό και αυτοκράτορα Βοναπάρτη. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί δραστικά και τώρα φτάνει τα 310 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει μια εξαιρετικά ακριβή ταινία μεγάλου μήκους στην παραγωγή (περισσότερο από το «Justice League» ή το «Star Wars: The Last Jedi»).

Ωστόσο, το The Hollywood Reporter αναφέρει δηλώσεις μυημένων της Paramount, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι το καθαρό κόστος των γυρισμάτων δεν θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια.

Η αλήθεια είναι ότι στο Χόλιγουντ τα πάντα είναι πολύ περίπλοκα. Πολλές παραγωγές αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα γυρίσματα λόγω απεργιών συγγραφέων και ηθοποιών, που παρέλυσαν την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε τελική τροχιά η παραγωγή

Μετά την υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνιών, τα στούντιο έχουν ξαναρχίσει τις εργασίες τους, έτσι ταινίες όπως το «Gladiator 2» έχουν ήδη επιστρέψει σε τροχιά τελικής παραγωγής και προβολής.

Προς το παρόν, λίγα είναι γνωστά για την πολυαναμενόμενη μεγάλου μήκους ταινία του Ridley Scott, αλλά είναι γνωστό ότι ο Paul Mescal έχει επιλεγεί για να υποδυθεί τον Lucio στο sequel. Στο καστ θα είναι και ο Πέδρο Πασκάλ, ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς στον κόσμο.

Ο Ράσελ Κρόου; Τον ρωτάνε συνέχεια, αλλά εκείνος δίνει την ίδια αφοπλιστική απάντηση: «Αφού έχω πεθάνει στην πρώτη ταινία πως να επιστρέψω για να παίξω στη δεύτερη;».