Χωρισμένη στα δύο είναι η Ελλάδα και σήμερα, καθώς στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Από την άλλη πλευρά, στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός είναι αίθριος, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Σήμερα, αλλά και το Σαββατοκύριακο στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με το θερμόμετρο το μεσημέρι να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, υπάρχει πιθανότητα σήμερα να βρέξει για λίγο, η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

Ακόμη, το Σαββατοκύριακο προβλέπονται λίγες νεφώσεις με ελάχιστες βροχές. Την Κυριακή θα επικρατήσουν νοτιάδες σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα σημειώσει άνοδο, την Δευτέρα θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς στα νότια. Βροχές την Τρίτη σε αρκετές περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια.

Νέα κακοκαιρία προβλέπει ο Κολυδάς από την ερχόμενη Τρίτη

Ο Θοδωρής Κολυδάς πρόβλεψε την έλευση νέας κακοκαιρίας από την επόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με την ανάρτηση του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο διευθυντής της ΕΜΥ, ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με περιορισμένη αστάθεια και άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή.

Ακόμη, ανέφερε ότι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια στο Ανατολικό Αιγαίο. Νοτιάδες θα σημειωθούν στα 6 με 7 μποφόρ, πιθανόν πρόσκαιρα να υπάρξει αύξηση στα 7 με 8 μποφόρ, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Δείτε την ανάρτηση