Τα κατοικίδια των αστέρων προορίζονται να είναι οι μεγάλοι νικητές μετά την περίοδο των Όσκαρ φέτος, με δύο δώρα που απευθύνονται στους τετράποδους φίλου/ες τους να κατέχουν περίοπτη θέση στην ετήσια τσάντα με τα δώρα.

Οι γάτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν σακούλες με ωμή αποξηραμένη σούπερ τροφή από τη βιολογική καναδική μάρκα Smack, ενώ οι σκύλοι θα χαρούν όταν μάθουν ότι για κάθε παραλήπτη της τσάντας με τα καλούδια, η εταιρεία με προϊόντα φυτικής προέλευσης v-dog θα δωρίσει 10.000 γεύματα για σκύλους στο Παγκόσμιο Ταμείο Συμπόνιας της Peta.

Μπισκότα χωρίς γλουτένη, τεκίλα και τζιν

Τα πιο εντυπωσιακά δώρα περιλαμβάνουν τρεις προορισμούς για διακοπές, ο πρώτος είναι σε ελβετικό σαλέ, ο δεύτερος σε ένα καταφύγιο ευεξίας 100 μίλια μακριά από το Χόλιγουντ και ο τρίτος τρεις διανυκτερεύσεις στο Σεν Μπαρτς.

Τα είδη υγιεινής και περιποίησης αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του δέματος, συμπεριλαμβανομένων πολλών προϊόντων περιποίησης του δέρματος, χαπιών για το συκώτι, τοπικής γλουταθειόνης και microneedling, ενώ τα αναλώσιμα είναι επίσης επαρκώς «εκπροσωπημένα», με μπισκότα κάσιους χωρίς γλουτένη σε μέγεθος μπουκιάς, ζελεδάκια κεράσι χωρίς ζάχαρη, τεκίλα, τζιν και ένα μείγμα ποτού με πεπτίδια κολλαγόνου.

Οι τσάντες δώρων «Everyone Wins» των υποψηφίων παράγονται από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Distinctive Assets, η οποία τις διανέμει στον οικοδεσπότη της τελετής, καθώς και στους 20 υποψήφιους για υποκριτική και στους πέντε υποψήφιους για καλύτερη σκηνοθεσία.

Τσάντες των 125.000 δολαρίων

Μια αγωγή του 2016 με την κατηγορία της παραβίασης του εμπορικού σήματος προσπάθησε να επιβεβαιώσει ότι οι τσάντες δεν έχουν καμία επίσημη σχέση με τα Όσκαρ και ότι -όπως τονίζει η πρώτη παράγραφος του φετινού δελτίου Τύπου- «η Ampas δεν απονέμει, δεν είναι χορηγός, δεν υποστηρίζει ούτε παρέχει αυτές τις τσάντες δώρων».

Εκτός από τη δωρεά των δώρων, οι εβδομήντα περίπου εταιρείες των οποίων οι προσφορές γίνονται δεκτές από τον ιδρυτή της Distinctive Assets, Lash Fary, πρέπει επίσης να καταβάλουν ένα τέλος ένταξης ύψους περίπου 4.000 δολαρίων.

Η αξία των περσινών τσαντών υπολογίζεται σε περίπου 125.000 δολάρια- ο φετινός αριθμός είναι παρόμοιος, δήλωσε ο Fary.

«Αν και αυτή η τσάντα δώρων έχει, όπως πάντα, μια εντυπωσιακή εξαψήφια αξία», είπε, «δεν αποτελεί τον κύριο στόχος μας. Κάθε A-list ηθοποιός δεν «χρειάζεται» εκατομμύρια δολάρια για να μπει σε ένα κινηματογραφικό πλατό, αυτά τα δώρα δίνονται με βάση την ανεκτίμητη «αστερόσκονη» που μπορούν να χαρίσουν αυτοί οι υποψήφιοι σε μια μάρκα».

Ο Fary δήλωσε επίσης ότι ελπίζει ότι η φετινή λεία θα αναδείξει «τις μικρές επιχειρήσεις, τις μάρκες που ανήκουν σε μειονότητες και τις γυναίκες επιχειρηματίες».

Το χαμηλότερο κόστος από τα δώρα έχει ένας κύβο του Ρούμπικ, συλλεκτική έκδοση για την 50η επέτειο, καθώς και μια συλλογή από κινηματογραφικά αποφθέγματα, ένα παιδικό βιβλίο ευγένειας και ενσυναίσθησης, καρτ ποστάλ ευγνωμοσύνης που προάγουν τη σύνδεση μεταξύ των γενεών, τα συγκλονιστικά απομνημονεύματα του Μαρκ Ντέιλι για την αναδοχή του και τον οδηγό αυτοβοήθειας «Glow» της Δρ Στέισι Στέφενσον.

Οι ηττημένοι, τίποτα;

Τα Όσκαρ θα διεξαχθούν στο Χόλιγουντ στις 10 Μαρτίου. Ενώ τα βραβεία δεύτερου γυναικείου ρόλου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απονεμηθούν σε Robert Downey Jr και Da’Vine Joy Randolph, οι κούρσες για τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες θα πάνε στην τελική ευθεία, με την Emma Stone και τη Lily Gladstone, και τον Cillian Murphy και τον Paul Giamatti, να μάχονται για τα βραβεία.

Οι ηττημένοι μπορούν ωστόσο να λάβουν ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο αγαλματίδιο μέσω της τσάντας με τα δώρα: ένα τρισδιάστατο αγαλματίδιο selfie από την εταιρεία dooplikit με έδρα τη Χαβάη.

*Με πληροφορίες από Guardian | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters