Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε ομάδα φοιτητών ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης την Παρασκευή (08/03) ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Με ενέργειες των Πρυτανικών Αρχών και σε συνεννόηση με τους φοιτητικούς συλλόγους η κατάληξη έληξε νωρίς το βράδυ χωρίς να σημειωθεί καμία απολύτως φθορά στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των φοιτητών όλες οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου λειτούργησαν κανονικά.

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης φοιτητές κρέμασαν πανό έξω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια που ανέγραφε: «Φωτιά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια παιδεία. 8 Μάρτη θα βουλιάξει η Αθήνα. Καταλήψεις φοιτητικών συλλόγων».

Δυναμικές κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συνάδελφοί τους, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πρωί, έκλεισαν τις εισόδους του πανεπιστημίου ανάρτησαν πανό στις εισόδους του πανεπιστημίου επί των οδών Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης και νωρίς το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας πορεία κατά του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται πως φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ετοιμάζονται για το μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής διαμαρτυρόμενοι για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» που ψηφίζεται την Παρασκευή.

Η «καρδιά» των φοιτητικών κινητοποιήσεων θα χτυπά στα Προπύλαια με φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη να αναμένεται να αναχωρήσουν με πούλμαν για την Αθήνα με σκοπό να λάβουν μέρος στο μαζικό πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο.