Με τις εξηγήσεις των πρώτων πέντε βουλευτών των Σπαρτιατών επανεκκίνησε η ποινική έρευνα που διενεργεί αυτοπροσώπως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η οποία ερευνά αν έχει τελεστεί το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Αφορμή της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών «μαφίας» και «Δον Κορλεόνε».

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του υπέβαλε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι τα όσα έχει υποστηρίξει ο Βασίλης Στίγκας είναι «ψεύδη και συκοφαντίες». «Ο κ. Στίγκας έχει σκοπό να αποσείσει ευθύνες τρίτων και να με καταστήσει εξιλαστήριο θύμα, αλλά έχω δώσει απαντήσεις με δύο μηνύσεις και τέσσερις αγωγές που έχω ήδη καταθέσει. Το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε ότι είναι μια υπόθεση η οποία είναι κατασκευασμένη, εκτός του πλαισίου του κράτους δικαίου που έχει σκοπό να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά το τέλος της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες της, δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας.