Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται για ακόμη μία Πέμπτη στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να δηλώσουν τη σθεναρή τους αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως και τις προηγούμενες φορές το ραντεβού δόθηκε στις 12 στα Προπύλαια, με την πορεία να αναμένεται να καταλήξει ενώπιον της Βουλής.

Σημειώνεται πως σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εξαιτίας του συλλαλητηρίου που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Κλειστή η Πανεπιστημίου

Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένος επί της Πανεπιστημίου, η οποία είναι αποκλεισμένη από την κυκλοφορία.