Πριν από λίγες εβδομάδες, «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν αναλύσει το πώς ορισμένοι σκέφτονται ακόμη και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, ενώ έκαναν αναφορά στις εκλογές για τον πρόεδρο της ΔΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία. Και να που λίγο καιρό μετά, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, ο Σπύρος Καπράλος, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP):

«Το όνειρό μου είναι να διοργανώνω αυτές τις εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες πριν από 2.800 χρόνια. Κάθε οκτώ ή 12 χρόνια, η οργάνωση της εκλογής του προέδρου της ΔΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία είναι κάτι εφικτό και θα ήταν πολύ θετικό για ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα», είπε χαρακτηριστικά. Τονίζω πως η θητεία του προέδρου της ΔΟΕ διαρκεί οκτώ χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά για τέσσερα χρόνια, ενώ η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στην Αρχαία Ολυμπία τις επόμενες προεδρικές εκλογές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον Μάρτιο του 2025, όταν και λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου, Τόμας Μπαχ (εξελέγη στο Μπουένος Αϊρες το 2013). Επίσης, θυμίζω πως η Αρχαία Ολυμπία θα φιλοξενήσει στις 16 Απριλίου την τελετή αφής της φλόγας για τους αγώνες του Παρισιού 2024 (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου). Και 10 ημέρες αργότερα, στην τελετή παράδοσης της φλόγας στους διοργανωτές, σχεδιάζεται να κληθεί  να εμφανιστεί η Νάνα Μούσχουρη, μία από τις διασημότερες ελληνίδες τραγουδίστριες.

Το αίτημα και μια «άλλη σκέψη»

Η στήλη προ εβδομάδων σας είχε ενημερώσει για τις συζητήσεις που γίνονταν στα ενδότερα της ΕΠΟ προκειμένου να αναβληθεί η αγωνιστική των play offs που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από το ματς της Εθνικής με αντίπαλο το Καζακστάν. Ο Γκουστάβο Πογέτ το ζήτησε, θέλει στις 21 του μήνα όλοι οι παίκτες του να είναι ξεκούραστοι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Eδώ και κάμποσο διάστημα το σκέφτονταν στη Λίγκα και δεν έλειψαν οι επαφές με την ομοσπονδία. Αρχικά φάνηκε επιφύλαξη, άρνηση ώστε να γίνει στο 100% δεκτό το αίτημα. Τι θα γίνει; Σύντομα θα ξέρουμε. Πρέπει όμως να σημειώσω ότι μια από τις πρώτες ματιές που έριξαν ήταν στο ημερολόγιο. Κάποιοι κατέθεσαν την ιδέα να διεξαχθούν ματς ή στις 13 Μαρτίου (Τετάρτη) ή την Παρασκευή 15 Μαρτίου! Μα, γίνονται αυτά;

Μια δήλωση που γεννά αισιοδοξία

Αν για κάτι πρέπει να χαμογελούν με ικανοποίηση οι έλληνες φίλοι του μπάσκετ, αυτό έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις των παικτών. Δεν είναι αλαζόνες οι άσοι του Σπανούλη και μένουν προσγειωμένοι. Ετσι, τουλάχιστον, αντιλαμβάνομαι τα όσα είπε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο σέντερ που ήταν και αρχηγός στο ματς με την Ολλανδία. Προσέξτε: «Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, δεν βοήθησα την ομάδα αρκετά. Εχοντας τόσα χρόνια στην Εθνική ξέρω πως θα πρέπει να έχω καλύτερη παρουσία και να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει πιο εύκολα». Τι λέτε, με τέτοια νοοτροπία, την επόμενη φορά δεν θα είναι πολύ καλύτερος ο ψηλός;

Η δωρεά του Στέφανου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει κρύψει ποτέ τη συμπάθειά του προς τους πάσης φύσεως αναξιοπαθούντες και συχνά πυκνά αναλαμβάνει φιλανθρωπική δράση. Το κάνει και τώρα που βρίσκεται στο Μεξικό. Αποφάσισε να δωρίζει 1.000 δολάρια για κάθε άσο που θα σημειώνει στο τουρνουά του Ακαπούλκο και το ποσό που θα μαζευτεί, θα διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τον τυφώνα Οτις. Η θεομηνία σχεδόν κατέστρεψε το Ακαπούλκο τον περασμένο Οκτώβριο πλήττοντας το 80% των ξενοδοχείων και το 95% των επιχειρήσεων της περιοχής και αφήνοντας το αποτύπωμά της σε περίπου 250.000 από τις οικογένειες που ζουν εκεί.

Δεν έδωσε τρία πέναλτι!

Οι αρμόδιοι προσέχουν τι συμβαίνει στους αγώνες του μικρού πρωταθλήματος; Ρωτώ, με την έννοια πως υπάρχουν πράγματα που περνούν κάτω από τα ραντάρ. Που λέτε, έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και τον Σταύρο Μάνταλο ο Ιωνικός για το παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό Β’, ένα ματς που διεξήχθη τη Δευτέρα. Στην Κοκκινιά έχουν παράπονα από τη διαιτησία και όπως είδα πολλές φορές στα στιγμιότυπα, το δίκιο είναι με το μέρος τους.

«Με μεγάλη μας λύπη γίναμε ξανά θεατές στο ίδιο έργο. Διαβιβάζουμε οπτικό υλικό με τις διαιτητικές εκτροπές σε βάρος της ομάδας μας, στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό Β’. Λάθη τα οποία ο ίδιος ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μανδαλενάκης, παραδέχθηκε μετά τη λήξη του αγώνα στον εκπρόσωπο της ομαδας μας Βαγγέλη Σουφλέρη, παρουσία του παρατηρητή αγώνα κ. Βαπόρη. Παραθέτουμε λοιπόν τα παρακάτω βίντεο και ζητάμε για ακόμη μια φορά ίση αντιμετώπιση με όλες τις ομάδες», τονίζεται χαρακτηριστικά. Αραγε, τι κάνει ο κ. Μάνταλος για την πρόοδο της διαιτησίας;

Τελική ευθεία στο κύπελλο του χάντμπολ

Για τα προημιτελικά του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών διεξάγονται σήμερα οι νοκ άουτ αγώνες. Η Δράμα υποδέχεται την ΑΕΚ, στο Κιλκίς η τοπική ομάδα περιμένει τον Δούκα και τα Βριλήσσια αντιμετωπίζουν στην έδρα τους τον Πανελλήνιο. Οπως θυμάμαι, ο ΠΑΟΚ ήδη είναι στα ημιτελικά, έχοντας αποκλείσει τον Ιωνικό ΝΦ με σκορ 32-26.