Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από το τρομερό δυστύχημα των Τεμπών, ο Νάσος Ηλιόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, έθεσε – μιλώντας στη Βουλή- ένα απλό ερώτημα: Γιατί δεν κλήθηκε ποτέ στην εξεταστική επιτροπή ο τότε πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας;

Ο Κ. Γενιδούνιας είναι ο άνθρωπος που έχασε εννιά συναδέλφους του στο δυστύχημα και είναι από τους πρώτους μάρτυρες που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη.

Σήμερα το στέλεχος της κυβέρνησης, Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε ότι ο ο Γενιδούνιας δεν κλήθηκε, καθώς είναι συνδικαλιστής με κομματική ταυτότητα. Σε αυτό το σχόλιο ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε σκληρά, ρωτώντας: «Άμα μπορείτε, απαντήστε μου το απλό. Αν ο κ. Τσιόδρας λέει ψέματα με δικιά του πρωτοβουλία, ή αν αυτή είναι η κυβερνητική σας γραμμή».

Το ερώτημα αυτό, τέθηκε, επειδή ο Δημήτρης Τσιόδρας ισχυρίστηκε πως ο κ. Γενιδούνιας δεν κλήθηκε από τη δικαιοσύνη, πράγμα που δεν ισχύει, καθώς ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ήταν ο πρώτος που κατέθεσε στην Λάρισα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος συνέχισε λέγοντας: «έχετε την αξιοπρέπεια να απαντήσετε γιατί δεν κλήθηκαν από την εξεταστική επιτροπή ο Γενιδούνιας, στελέχη που εμπλεκόντουσαν με τις συμβάσεις των ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ κλπ και η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της οικογένειας; Έχετε το θάρρος έστω και τώρα να τους καλέσετε να καταθέσουν το πόρισμα;»

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για ψέματα εις βάρος όχι μόνο όσων είναι στην κοινοβουλευτική αίθουσα, αλλά των οικογενειών και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας πως έτσι δεν πρόκειται να ξεχαστεί το έγκλημα.

«Όλα ψέματα», συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση εκείνων των ημερών, η οποία μιλούσε για «ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη. «Ό,τι και να κάνετε, τίποτε δε θα σας ξεπλύνει. Κάτι που ήταν ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών το κάνατε συλλογική ευθύνη της κυβέρνησής σας και ντροπή. Τίποτε, κανένας και καμία δεν πρόκειται να ξεχαστεί κι αν δεν πιστεύετε εμάς, θα πιστέψετε αυτό που θα γίνει αύριο στους δρόμους της Αθήνας», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η απάντηση Γενιδούνια στον Τσιόρδα

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα απάντησε και ο κ. Γενιδούνιας στον Δημήτρη Τσίοδρα.

«Ο κ. Γενιδούνιας, κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη κύριε Τσιόδρα μου. Πρώτος κατέθεσα στον εφέτη ανακριτή στην Λάρισα, ως Πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, παραθέτοντας δεκάδες επιστολές, εξώδικα και έγγραφα που «αγνοούσαν» οι υπεύθυνοι, αρνούμενοι καν να μας ακούσουν. Μας είπαν μέχρι & συκοφάντες τότε, δήθεν λέγαμε ψέμματα. Στην εξεταστική δεν με κάλεσε η πλειοψηφία σας, γιατί ήξερε καλά τι θα έλεγα. Την καλημέρα μου σε όλους. Όλοι έχουν καταλάβει πλέον…».