Τις τραγικές στιγμές ζει περιέγραψε η γυναίκα από την Πτολεμαΐδα που έχασε τον σύζυγό και το βρέφος της ηλικίας μόλις επτά μηνών την ίδια ημέρα.

«Δεν μπορώ, δεν αντέχω. Το μωράκι δεν είχε τίποτα. Μία δύσπνοια που με ανησύχησε σαν μάνα και το πήγα στο ΑΧΕΠΑ», είπε η 42χρονη μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα!».

«Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί. Το πάω στο Ιπποκράτειο που το είχαμε γιατί ήταν γέφυρα ζωής για το μου. Και την ίδια ώρα έφυγε και ο άνδρας μου. Ήταν καρκινοπαθής και το μάθαμε προχθές. Καλπάζουσα μορφή. Την ίδια ώρα. Την ίδια ώρα που βγήκε η γιατρός και μου είπε ‘το παιδί σου κατέληξε’, χτυπούσε το κινητό μου, ότι ‘και ο άντρας σου κατέληξε’. Απίστευτο! Αυτό ζω», είπε ακόμα η μητέρα συγκλονίζοντας.

«Δυστυχώς το μωρό κατέληξε»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης. «Ένα τραγικό περιστατικό. Χάθηκε ένα μωρό 7,5 μηνών στο ΑΧΕΠΑ. Το μωρό το φέρανε οι συγγενείς περίπου στις δώδεκα το βράδυ της Παρασκευής με αναφερόμενα προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας ωρών. Πέσανε πάνω στο μωρό όλοι οι γιατροί, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει από τους γιατρούς μας. Δυστυχώς όμως το μωρό κατέληξε περίπου στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου», είπε αρχικά.

«Το τραγικό στην ιστορία είναι ότι λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε και ο πατέρας του μωρού, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Είναι τραγικό όμως και να το δούμε, δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να περιγράψουμε αυτά τα γεγονότα. Είναι μια τραγική κατάσταση που βιώνει η οικογένεια,η μητέρα και σύζυγος», προσέθεσε.

Σε ερώτηση για το πώς είναι η μητέρα απάντησε πως «δέχθηκε κάποια ψυχολογική στήριξη. Αυτό που κάνουμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις από το νοσοκομείο, προσφέρθηκαν όλα όσα δίνουμε σαν δημόσιο σύστημα υγείας σε αυτές τις περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα είναι ένα συμβάν πάρα πολύ δύσκολο για να το διαχειριστεί η ίδια. Δύσκολη κατάσταση