«Προχωράμε σε ένα συνέδριο και το συνέδριο θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε και σε εκλογή νέας ηγεσίας, νέας προέδρου ή νέου προέδρου», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Καλαματιανός, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Όλγα Γεροβασίλη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Διονύσης Καλαματιανός δήλωσε ότι «η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα. Στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εξαιρετικές υποψηφιότητες. Να δούμε τι θα αποφασίσει το σώμα».

Ακολούθως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε «το βασικό είναι όποιος και αν εκλεγεί να σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις, να σέβεται τα μέλη και τη βάση του κόμματος. Αν προχωρήσουμε σε εκλογή νέας ηγεσίας, πρέπει να δεσμευτούν όλοι ότι θα παραμείνουν και θα συνεχίσουμε με ομοψυχία και σεβασμό στη συλλογική διαδικασία και με ενότητα».

Για την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικός συνεργάτης της κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από φερόμενη απαίτηση του Στέφανου Κασσελάκη ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως «ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν και παραμένει φίλος και συνεργάτης».

«Προχωράμε με ενότητα και συλλογικότητα στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας»

«Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, προχωράμε με ενότητα και συλλογικότητα στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό έχουμε χρέος να κάνουμε για τον κόσμο της παράταξης. Η κοινωνία υποφέρει από την πολιτική της κυβέρνησης και έχουμε χρέος ως αξιωματική αντιπολίτευση να δώσουμε λύσεις και διέξοδο», πρόσθεσε.

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε με το κείμενό του ότι δεν πάει καλά το πράγμα, ότι δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η κοινωνική και δημοσκοπική πτώση. Με το κείμενό του μας κάλεσε να προσδιορίσουμε πως λειτουργούμε, να προσδιορίσουμε τι θα κάνουμε γιατί είμαστε ένα κόμμα εξουσίας, με κυβερνητική προοπτική. Και το έχουμε χάσει αυτό γιατί προφανώς δεν εκφράζουμε τον κόσμο».