Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας vita» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αυτό το Σαββατοκύριακο εξετάζει τις επιπτώσεις της διαταραχής των ορμονών σε άνδρες και γυναίκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γενιές του διαδικτύου.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 08:50 στο MEGΑ η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας vita» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ρίχνει φως στα σοβαρά σωματικά και ψυχικά νοσήματα που προκαλεί η διαταραχή των ορμονών σε άνδρες και γυναίκες.

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν καταρρέει; Ενδοκρινολόγοι μιλούν για το «οικοδόμημα» των ορμονών και ψυχολόγοι εξηγούν με ποιον μηχανισμό οι ορμόνες επηρεάζουν την συμπεριφορά και τον ψυχισμό μας.

Η ηθοποιός Κωνσταντία Χριστοφορίδου, καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, μιλά για όλες τις φάσεις στις οποίες διαταράσσονται οι ορμόνες των γυναικών και έχει βιώσει και η ίδια.

Ακόμη, ειδικοί μιλούν για την αυξητική ορμόνη που αφορά στα παιδιά ενώ ψυχολόγοι εξηγούν σε βίντεο, τι μπορεί να δείχνει για τον χαρακτήρα και τον ψυχισμό μας η υπερπροβολή του σώματος στα social media.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 08:50 στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας vita» συζητάμε για τις γενιές του διαδικτύου, τα άγχη και τις δυσκολίες τους να προσαρμοστούν στην πραγματική ζωή.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας Γιώργος Χρούσος εξηγεί στην εκπομπή πως πέρα από τις θεωρητικές συζητήσεις υπάρχουν πλέον και μελέτες που το επιβεβαιώνουν.

Πότε χρειάζομαι ψυχολόγο ή ψυχίατρο

Η ραδιοφωνική παραγωγός Ελίνα Παπίλα, μητέρα τριών παιδιών, καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, μοιράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της και μιλά για τις διαφορές που έχει διαπιστώσει μεταξύ νεότερων και παλαιότερων γενεών.

Επίσης, στην εκπομπή οι ειδικοί επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα «πότε χρειάζομαι ψυχολόγο ή ψυχίατρο» και δίνουν τις δικές τους προτάσεις για υπερ-πρωινά γεύματα, με στόχο την ενίσχυση του οργανισμού με όσα χρειάζεται στο ξεκίνημα της μέρας.

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας vita», σε συνεργασία με το περιοδιό vita και το vita.gr, φέρνει στο προσκήνιο θέματα που μας απασχολούν και τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο.

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ VITA»

ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:50

#OlaGiaTiZoiMas