Με την εξαφάνιση ενός καλλιτέχνη-ψυχιάτρου- καθηγητή Πανεπιστημίου από την Κερατέα, ασχολήθηκε η εκπομπή του MEGA, «Φως στο Τούνελ».

Ο ηλικιωμένος Άρης Λιάκος αγνοείται από την 1η Φεβρουάριου όταν έφυγε από το σούπερ μάρκετ για να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά ακολούθησε λάθος κατεύθυνση και βρέθηκε από ότι φαίνεται σε σύγχυση.

Δημοσιογράφος της εκπομπής μαζί με την κόρη του Μαρίνα πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στο σημείο που βρέθηκε παρατημένο το αυτοκίνητο του σε ένα χαντάκι.

Ο καθηγητής φαίνεται πως έκανε λάθος υπολογισμό όταν κατάλαβε ότι πήρε τη λάθος διασταύρωση και στην προσπάθειά του να κάνει αναστροφή το αυτοκίνητό του κόλλησε στο χαντάκι.

«Αυτός ο δρόμος είναι η Αγίου Γεωργίου. Προφανώς, την κατέβηκε και έφτασε στην οδό Διός όπου κατάλαβε το λάθος του γιατί από εδώ πάει σε αδιέξοδο, σε ρέμα. Πήγε να κάνει αναστροφή αλλά οι πίσω ρόδες του αυτοκινήτου έπεσαν στο χαντάκι και δεν μπορούσε να βγει. Σταμάτησε έναν κύριο με μηχανάκι αλλά εκείνος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει και έφυγε», είπε η κόρη του στο «Τούνελ».

Η κόρη του αναφέρει στην εκπομπή ότι η Ασφάλεια έχει ψάξει στα εγκαταλελειμμένα και στα κλειστά σπίτια της περιοχής, η ΕΜΑΚ και κάτοικοι εθελοντές σε πηγάδια αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Υπάρχουν μαρτυρίες ότι είχε χτυπήσει κάποιες πόρτες για βοήθεια αλλά κανείς δεν τον βοήθησε. Μάλλον φοβήθηκαν γιατί ήταν έντονος κι ήταν σε σύγχυση επειδή δεν μπορούσε να βρει βοήθεια όπως είπαν», προσέθεσε.

Τι λένε μάρτυρες

Ο άνδρας με το μηχανάκι μίλησε στο «Τούνελ» και όπως είπε σταμάτησε αρχικά να τον βοηθήσει αλλά στη συνέχεια τον άφησε μόνο του κι έφυγε.

«Έρχεται ένας κύριος και μου μιλάει και μου λέει θέλω τη βοήθειά σου. Πάω βλέπω το αυτοκίνητο μου λέει ‘έλα να βάλεις ένα χεράκι’ κι έσπρωχνε, του λέω ‘δεν γίνεται  να φωνάξουμε την οδική βοήθεια’. Όχι λέει. Μπήκε μέσα, ψαχνόταν κι έφυγα».

Ένας από τους μάρτυρες ανέφερε από την πλευρά του πως όταν τον είδε ήταν σε σύγχυση και φώναζε.

«Άκουσα το σκύλο και είδα έναν ηλικιωμένο κύριο που χτύπαγε την πόρτα και έλεγε συνέχεια άνοιξε μου την πόρτα και γιατί την έχεις κλείσει. Ήταν σε σύγχυση. Μετά μου είπε η γειτόνισσα ότι τον είδε να ανεβαίνει προς τα πάνω στο τέλος του δρόμου και μετά δεξιά. Το λάθος μου είναι ότι δεν κάλεσα την αστυνομία…», είπε χαρακτηριστικά.