Ο δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, Σωκράτης Δασκαλόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο in αποκάλυψε πως αν δεν αποκατασταθεί το αρδευτικό δίκτυο στον δήμο, προκειμένου να ποτιστούν τα χωράφια με το βαμβάκι εντός 2 μηνών, τότε «από δήμος θα γίνουμε κοινότητα, αφού άπαντες θα εγκαταλείψουν οριστικά τον δήμο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο Daniel που χτύπησε με σφοδρότητα τον δήμο Παλαμά, άφησε ανοικτές πληγές που όχι μόνο δεν έκλεισαν με το πέρασμα των μηνών, αλλά είναι εκεί «ανοικτές» και απομυζούν μέρα με την μέρα τις ελπίδες των κατοίκων για ένα καλύτερο αύριο. Εκτός του αρδευτικού προβλήματος, ο δήμαρχος Παλαμά ανέφερε στην αποκαλυπτική του συνέντευξη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί το επίδομα ενοικίου και εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν φιλοξενούμενοι σε συγγενείς και φίλους αλλά και σε κοντέινερ.

«Από τις επιδοτήσεις των ενοικίων έχει δοθεί μόνο στο 10% των δικαιούχων. Έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από την αρχή για τις οικοσκευές να το πούμε αυτό. Αλλά το ποσό των 6.600 που δόθηκε για το βιος του καθενός αντιλαμβάνεστε πως δεν επαρκεί. Στον δήμο Παλαμά έχουν εξαφανιστεί τα σπίτια μας, τα οχήματά μας, τα αγροτικά μηχανήματα, τα χωράφια. Ένας εξ αυτών είμαι και εγώ. Η πραγματικότητα έχει ως εξής. Οι καταστροφές ήταν τόσο μεγάλες σε όλη τη Θεσσαλία που η διαχείριση ήταν εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολη».

«Αντλιοστάσια, παρόχθια, κανάλια, αποσταγγιστικά και αρδευτικά, αγορτική οδοποιία, είναι όλα κατεστραμμένα. Πλησιάζει η αρδευτική περίοδος και αν δεν ποτίσει ο κόσμος και δεν υπάρξει συγκομοιδή βάμβακος, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα. Είμαστε ένας δήμος που στηρίζεται 99% στον αγροτικό τομέα. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει δήμος. θα γίνουμε κοινότητα αν δεν αποκατασταθεί το αρδευτικό. Εμείς δεν έχουμε αστικό περιβάλλον. Προσπαθούμε ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Στον τόπο μας έγινε μια εναλλαγή δημοτικής Αρχής. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε γίνει όπως φαίνεται ούτε αίτηση για χρηματοδότηση για το αρδευτικό. Με συνέπεια από 1 Ιανουαρίου που αναλάβαμε εμείς να ξεκινούμε τα πάντα από την αρχή. Η γραφειοκρατία δυστυχώς επιβάλλει καθυστερήσεις. Το κεντρικό κράτος σε αυτό δεν φταίει. Το πρόβλημα είναι πως η γραφειοκρατία είναι πάνω από τις πραγματικές ανάγκες» δήλωσε στο ο δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος.