Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας επέβαλε εις βάρος της ΚΑΕ ΑΕΚ τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα στο πρόσφατο ντέρμπι του μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό. Σημειώνω ότι είναι η πρώτη ποινή που επιβάλλει η ΔΕΑΒ με τον νέο αθλητικό νόμο. Ο λόγος της τιμωρίας είναι η ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο, ικανού να προκαλέσει σωματική βλάβη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργανώτριας, το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ είναι αυτό με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας στις 9 Μαρτίου.

Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα στον Αχιλλέα Μπέο

Την περασμένη Κυριακή, στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς, ο Ανδρέας Τετέι κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Η ΠΑΕ Κηφισιά, θυμίζω την όλη ιστορία, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο Αχιλλέας Μπέος αποκαλούσε «μαϊμού» τον ποδοσφαιριστή της. Χθες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος τόσο του Αχιλλέα Μπέου, όσο και της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, για τα όσα συνέβησαν στο ματς που διεξήχθη στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League 1.

«Ο Αχιλλέας Μπέος ως αξιωματούχος της ομάδας ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ διέπραξε σε βάρος άλλου, περιφρονητική και ρατσιστική εξαιτίας του χρώματός του πράξη, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ανωτέρω αγώνα αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι «μαϊμού»», ανέφερε η ΕΠΟ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με τον Αχιλλέα Μπέο και την ομάδα του να κινδυνεύουν με πολύ βαριά ποινή.

Tιμές και σε έναν γνώριμό μας

Η Νιγηρία ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από την Ακτή του Ελεφαντοστού και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση και με την πίκρα πως μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε.

Τίποτα όμως δεν εμπόδισε τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Μπόλα Τινούμπου, να υποδεχθεί την αποστολή της ομάδας και όπως είδα, διοργανώθηκε ειδική τελετή ώστε να τιμηθούν οι ποδοσφαιριστές που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα. Μάλιστα, έγινε ξεχωριστή μνεία στον αρχηγό των Σούπερ Αετών και πολυτιμότερο παίκτη του τουρνουά. Θυμίζω ότι αυτός ήταν ο μπακ του ΠΑΟΚ, ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ. Ολοι όσοι στελέχωσαν την αποστολή έλαβαν το μετάλλιο του Μέλους του Τάγματος του Νίγηρα, ένα διαμέρισμα και ένα κομμάτι γης σε περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, Αμπούτζα.

Γκρίνια για τα σφυρίγματα

Συμβαίνουν και στις μικρότερες κατηγορίες. Εντονα παράπονα από τη διαιτησία, παράπονα που εκφράστηκαν μέσω ανάρτησης στο Facebook, είχε ο Μακεδονικός ο οποίος ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις για τη μικρή Λίγκα. «Αφού κέρδισε ο Λεβαδειακός, τώρα πια μπορεί να τελειώσει και ο αγώνας μας στη Βοιωτία… Οι συγκλονιστικοί Θεσσαλονικείς, που πήραν όλα κι όλα δύο φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο παλεύοντας ταυτόχρονα απέναντι σε 11 αντιπάλους και στη Δικαιοσύνη, ανάγκασαν τους παίκτες του Λεβαδειακού να κάνουν 90 λεπτά σέντρες. Στο 90ό λεπτό, ο διαιτητής Τσαγκαράκης έστειλε τον Γιαννιώτα στο σημείο του πέναλτι ανακαλύπτοντας παράβαση- χέρι του Λεωνιδόπουλου, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν χαρίζεται στο ποδόσφαιρο, ούτε καν σεβασμός στα αυτονόητα…», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Πέφτουν στην κατάταξη οι έλληνες τενίστες

Σοβαρό κίνδυνο να μείνει εκτός της πρώτης 10άδας της παγκόσμιας κατάταξης διατρέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Επέλεξε να μην αγωνιστεί αυτήν την εβδομάδα και αν οι Φριτς, Ντε Μινόρ, Ντιμιτρόφ πάνε καλά στα τουρνουά όπου αγωνίζονται, θα τον πετάξουν εκτός Top-10 για πρώτη φορά έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Από τις 4 Μαρτίου 2019. Σίγουρα εκτός Top-10 θα βρεθεί από την επόμενη εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη μετά την αποτυχία της στην Ντόχα.

«Καρφιά» για τον αρχηγό

Δεν είναι πάντα ήρεμη η κατάσταση στη Ρόμα μετά την απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο. Ιταλός συνεργάτης μου με ενημέρωσε πως χθες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, οπαδοί «ανέβασαν» πανό κατά του κάπτεν, Λορέντσο Πελεγκρίνι. Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, ο Πελεγκρίνι έπαιξε ρόλο ώστε να φύγει ο Μουρίνιο από τη Ρόμα. «Είναι ο πιο αδύναμος κρίκος», τονιζόταν χαρακτηριστικά και αυτό ήταν ένα «καρφί» για τον ποδοσφαιριστή.

Τα εισιτήρια στα ύψη!

Το φιλικό της Ιντερ Μαϊάμι με τη Νιούελς Ολντ Μπόις για τον Λιονέλ Μέσι στις 15 Φεβρουαρίου πλησιάζει. Ο Αργεντινός θα αντιμετωπίσει την ομάδα της πόλης του και αυτή με την οποία πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο. Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια;

Οποιος θέλει να αγοράσει ένα, μάλλον θα χρειαστεί να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές ανέρχονται από 120 έως 7.500 δολάρια, αλλά παρά το γεγονός αυτό, όλα δείχνουν πως το sold out είναι κοντά!