Ένταση με δακρυγόνα σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η ένταση και τα επεισόδια έλαβαν χώρα μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα επεισόδια σημειώθηκαν στην «ουρά» της πορείας κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thestival.gr, oι αστυνομικοί των ΜΑΤ για να περιορίσουν την κλιμάκωση της έντασης έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το ΕΒΕΘ, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτήριο.

Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους βγήκαν από την πορεία και πέταξαν πέτρες προς αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε και ένα πυροσβεστήρα, ενώ κάποια άτομα έβαλαν φωτιές στο κάδο στην οδό Εγνατία.

Αυτή την ώρα το κλίμα είναι τεταμένο πέριξ του ΑΠΘ με ομάδα ατόμων να πετούν αντικείμενα και πέτρες προς τις δυνάμεις στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Πεδίο μάχης το ΑΠΘ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί τόσο η περιοχή περιμετρικά του ΑΠΘ όσο και εντός του campus.

Μετά την πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων άγνωστοι πέταξαν πέτρες αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Πορεία στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το νέο ραντεβού στους δρόμους είχε δοθεί για σήμερα, Πέμπτη, στην Αθήνα (Προπύλαια) στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στην Πάτρα (πλ. Γεωργίου), στα Γιάννενα (Περιφέρεια) και σε άλλες μεγάλες πόλεις ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δεκάδες ανώτατες σχολές.