Η γερμανική ομάδα μπάσκετ ART Giants Ντίσελντορφ θρηνεί τον θάνατο του 17χρονου ουκρανού παίκτη Βολοντίμιρ Γερμακόβ, μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το Σάββατο.

Η αστυνομία της γερμανικής πόλης Έσσεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας καυγάς μεταξύ δύο ομάδων νεαρών κλιμακώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα, «κατά τους ισχυρισμούς από τραύματα με μαχαίρι», ενώ ένα από τα θύματα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επείγουσας χειρουργικής επέμβασης.

«Οι δύο παρέες συγκρούστηκαν αρχικά λεκτικά σε ένα δημόσιο λεωφορείο καθ’ οδόν προς το κέντρο της πόλης Oberhausen», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Όταν βγήκαν από το λεωφορείο, η διαφωνία εξελίχθηκε σε σωματική συμπλοκή. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, χρησιμοποιήθηκε και μαχαίρι. Συνολικά τέσσερις νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Δύο Ουκρανοί νεαροί, ηλικίας 17 και 18 ετών, από το Ντίσελντορφ υπέστησαν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Επιπλέον τραυματίστηκαν ένας 14χρονος και μία 13χρονη.

«… χαρακτηριζόταν από αγνή χαρά και αθλητική φιλοδοξία»

Η αστυνομία ανέφερε ότι η ομάδα ανθρωποκτονιών στο αρχηγείο της στο Έσσεν ανέλαβε την έρευνα και συνέλαβε δύο άνδρες υπόπτους, ηλικίας 14 και 15 ετών, «οι οποίοι είναι και οι δύο γνωστοί στην αστυνομία με σημαντικό ποινικό μητρώο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ART Giants δήλωσε ότι ο θάνατος του Γερμακόβ «απλά δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ή να εκφραστεί με λόγια».

«Θρηνούμε και αποχαιρετούμε τον νεαρό παίκτη μας Βολοντίμιρ Γερμακόβ, ο οποίος έπεσε θύμα μιας πράξης βίας το βράδυ του Σαββάτου και απεβίωσε», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

«Για να ξεφύγει από τον πόλεμο στην πατρίδα του, μετακόμισε στο Ντίσελντορφ τον Ιούλιο του 2023, όπου είχε βρει το νέο του σπίτι. Ο Βολοντίμιρ ήταν πολύ δημοφιλής στους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους φίλους του. Θα τον θυμόμαστε ως έναν νεαρό άνθρωπο του οποίου η καθημερινότητα χαρακτηριζόταν από αγνή χαρά και αθλητική φιλοδοξία».

Η ART Giants δήλωσε ότι ο συμπαίκτης του Γερμακόβ, Artem Kozachenko, «ευτυχώς επέζησε της επίθεσης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!».

Η ομάδα δήλωσε ότι ο Γερμακόβ ήταν «αναπόσπαστο κομμάτι» της οικογένειάς της.