Σημαντικές ζημιές στην περιοχή της κεντρικής Χίου άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο νησί.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν κυρίως οι περιοχές της Αγίας Ερμιόνης και του Μέγα Λιμνιώνα, όπου εξαιτίας της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων  πλημμύρισαν αρκετά σπίτια, υπόγεια και γκαράζ, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως από τον Καρφά με κατεύθυνση προς τον Μέγα Λιμνιώνα, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, καθότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από φερτές ύλες.

Μιλώντας στην «Πολίτη» της Χίου, οι κάτοικοι εξήγησαν ότι η ζημιά έγινε από τις 03:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 06:00 το πρωί, αφού μόλις ξύπνησαν αντίκρισαν τα σπίτια τους πλημμυρισμένα.

Στην περιοχή του Μέγα Λιμνιώνα με κατεύθυνση προς Θυμιανά, ένα γκαράζ σπιτιού πλημμύρισε με το νερό να φτάνει μέχρι την οροφή.

Επιπλέον προβλήματα εντοπίστηκαν στο χωριό της Καλλιμασιάς, όπου ετοιμόρροπη οικία κατέρρευσε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για το ερειπωμένο σπίτι στην Καλλιμασιά, το οποίο μετά τον σεισμό του Οκτωβρίου του 2020 είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνο, αλλά έκτοτε δεν έγινε κάτι.

Από νωρίς το πρωί, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου επιχειρούν σε διάφορα σημεία του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον Κάμπο έπεσε χαλάζι σε μεγάλη ποσότητα.