Μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες (έως και διασκεδαστικές θα έλεγε κάποιος διεστραμμένος εγκέφαλος) παρενέργειες των ημερών είναι το μπάχαλο που επικρατεί στις τάξεις των «σταυροφόρων» της Βουλής, αυτών που έχουν σηκώσει το λάβαρο του ιερού αγώνα κατά του «εωσφορικού» νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι τέτοιος δε ο διαγκωνισμός μεταξύ τους για το ποιος θα εμφανιστεί «βασιλικότερος του βασιλέως», που ακόμα και το κοινοβουλευτικό «όπλο» της ονομαστικής ψηφοφορίας το μετέτρεψαν σε… σχολικό καβγά.

Θυμίζω ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ένα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία πρέπει να υπογράφεται από τουλάχιστον 15 βουλευτές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, λοιπόν, επιχειρώντας να βγει μπροστά, κατέθεσε έγγραφο με τις 12 υπογραφές που διαθέτει προτρέποντας τους «πατριώτες» να συνυπογράψουν «για να στριμώξουμε την κυβέρνηση». Μάλιστα στο χαρτί αυτό δεν υπήρχε το σήμα και το όνομα της Ελληνικής Λύσης, ώστε να μη θεωρηθεί ότι πάει να τους «καπελώσει». Στο μεταξύ, όμως, η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού αποφάσισε να καταθέσει δικό της αίτημα για ονομαστική. Προτρέποντας «όλα τα αντίθετα κόμματα στον γάμο ομοφυλοφίλων να συνυποβάλλουμε χωρίς ηγεμονικό τίτλο, λογότυπα και εντυπωσιοθηρία με κοινό έγγραφο αίτημα», όπως είπε ο Νατσιός. Τι ακολούθησε; Ενας κακός χαμός με…βιβλικές αναφορές!

Νατσιός – Βελόπουλος, 1-0

«»Ου κλέψεις» λένε οι Δέκα Εντολές». Αυτό είπε – επί λέξει, δεν τα φαντάζομαι – ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας στον Νατσιό, κατηγορώντας τον ότι… αμάρτησε κι έγινε «πολιτικός αντιγραφέας». Ο Νατσιός σκόραρε βέβαια χριστιανικό πόντο, επισημαίνοντας του ότι το «ου κλέψεις» είναι της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ η Καινή λέει το «μη κρίνετε, ίνα μη κριθείτε». Κάπου εκεί, πάνω στην κατήχηση, πετάχτηκε κι ένας… Σπαρτιάτης, που τελικά έκανε γνωστό ότι το κόμμα του θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Νίκης. Αρα Νατσιός Βελόπουλος 1-0. Ετσι θα συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 15 υπογραφών. Κι εμείς πήραμε μια γεύση από το ματσάκι της ακροδεξιάς πολυκατοικίας ενόψει ευρωεκλογών…

Οι ενστάσεις Σπίρτζη

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο καλό που διαφωνούν και για τα διαδικαστικά πλέον. Γιατί το λέω αυτό; Μαθαίνω ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) τέθηκε το θέμα της εκλογής των συνέδρων, που είναι προγραμματισμένη για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (17 και 18 Φεβρουαρίου). Και εκεί ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε, εντόνως, τις ενστάσεις του για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, λέγοντας πως δεν εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν ήταν ακριβώς λίγοι αυτοί που μοιράστηκαν την ανησυχία του, αλλά το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία. Με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση, καθώς ο Σπίρτζης επέμενε, ο Πάνος Ρήγας προσπαθούσε να κατεβάσει τους τόνους και οι δυο γραμματείς Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης να λένε ότι θα μεταφέρουν τις ενστάσεις στον Στέφανο Κασσελάκη. Τελικά έμεινε εκεί. Και πηγές μου από την Κουμουνδούρου μου διεμήνυσαν χθες ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα κι όλα θα γίνουν όπως είπε ο πρόεδρος. Κοινώς, ότι μόνο του Σπίρτζη ιδέα ήταν, λένε.

Επισήμως λήξαν το θέμα Σπυράκη

Στο αρχείο έβαλε η Ευρωπαϊκη Εισαγγελία (EPPO) την υπόθεση εναντίον της Μαρίας Σπυράκη, την οποία είχε κατηγορήσει για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τη διαχείριση αμοιβών πρώην συνεργάτη της. Θυμίζω ότι η Σπυράκη είχε προχωρήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε και άρα η ΕΡΡΟ την απάλλαξε με βάση τις προβλέψεις του ελληνικού κώδικα ποινικής δικονομίας.

Φοιτητές αιφνιδίασαν τη φρουρά

Μια ομάδα περίπου 15-20 φοιτητών κατάφερε χθες το βράδυ να αιφνιδιάσει την αστυνομική φρουρά στην Ηρώδου Αττικού και να φτάσει μέχρι την κεντρική πύλη στο Μέγαρο Μαξίμου με ένα πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οταν οι φοιτητές έγιναν αντιληπτοί, υπήρξε άμεση επέμβαση των αστυνομικών που, ενώ οι νεαροί φώναζαν τα συνθήματα τους, τους απώθησαν σπρώχνοντάς τους προς το απέναντι πεζοδρόμιο. Μέσα σε λίγα λεπτά η φρουρά ενισχύθηκε και με άνδρες των ΥΜΕΤ και της ΔΙΑΣ και η απλή απώθηση εξελίχθηκε σε απώθηση με ασπίδες, κράνη και μια ολιγόλεπτη ένταση με τους νέους που ήθελαν να διαδηλώσουν μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Τελικά όμως το πανό τους το άνοιξαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, όπου έμειναν για πολύ λίγα λεπτά, ώσπου να τους απομακρύνουν εντελώς πια από την περιοχή. Ολα αυτά σε μια από τις πιο σκληρά φυλασσόμενες περιοχές της πόλης, θυμίζω!