H DS Automobiles προχωρά σε ανανέωση της γκάμας του DS 3, που παραμένει πιστό στους άξονες  πολυτέλεια, τεχνολογική υπεροχή και εκλεπτυσμένο στυλ, παρέχει στους επιβάτες, ένα επίπεδο πολυτέλειας, άκρως αναβαθμισμένο και ξεχωριστό. 

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η νέα γκάμα του DS 3, προάγει την , την άνεση, την ασφάλεια όπου στην πρώτη έκδοση Bastille,  ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Οθόνη αφής 10,25” για το infotainment, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”, αυτόματο κλιματισμό,  πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, Keyless Start, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόνομο φρενάρισμα, αναγνώριση των οδικών σημάτων κ.α.

Οι οκτώ ενσωματωμένοι αερόσακοι, με στάνταρτ πίσω πλευρικούς επιπλέον των αερόσακων οροφής,ενισχύουν την ασφάλεια του ενώ έχει στάνταρτ σύστημα Advanced Traction Control (προγράμματα οδήγησης σε χιόνι, λάσπη, άμμο) με Hill Descent Assist (σύστημα υποβοήθησης κατάβασης. Επίσης, προσφέρεται σε 100% ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία σε αστικό κύκλο WLTP έως 575Km καθώς και με μια ευρεία γκάμα θερμικών κινητήρων Βενζίνης ή Diesel χαμηλού κυβισμού και υψηλής απόδοσης: Οι προβολείς DS MATRIX LED VISION αποτελούνται από 3 προβολείς LED για τη λειτουργία διασταυρώσεως και έναν προβολέα MATRIX BEAM για τη λειτουργία μεγάλης σκάλας (εμβέλεια 335 μέτρα!), ο οποίος αποτελείται από 15 ανεξάρτητες μονάδες LED. Αυτές οι μονάδες ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με το περιβάλλον και την οδήγηση, που σκανάρονται από μία κάμερα που είναι τοποθετημένη στο επάνω μέρος του παρμπρίζ.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει DS DRIVE ASSIST: Το ημι-αυτόνομο σύστημα DS DRIVE ASSIST, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί όπου Σε απόσταση 3 μέτρων, το όχημα αναγνωρίζει το κλειδί του οδηγού και ανάβουν τα εμπρός φώτα και σύστημα υποβοήθησης της λωρίδας. Αλλά και DS IRIS SYSTEM: Το DS 3, είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας B του ομίλου Stellantis που ενσωματώνει το νέο AI σύστημα (DS IRIS SYSTEM), το οποίο συναντάμε στο DS 4 και στο DS Το διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση, δωρεάν υπηρεσίες συνδεσιμότητας και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία.

Προσφέρεται με  5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Επιπλέον, στο DS 3 παρέχονται 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.