Το Volvo EX30 ξεκινά την εμπορική του καρίερα στην Ελλάδα, που σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεια θα συμβεί από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου  και θα βρίσκεται στις εκθέσεις των Επίσημων Διανομέων της σε όλη την Ελλάδα, διαθέσιμο και για test drive.

Το πρώτο λανσάρισμα του έγινε πριν μερικούς μήνες,  και πλέον οι αγοραστές μπορούν να το δουν, και να το οδηγήσουν. Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο φέρει πλειάδα συστημάτων ασφαλείας, με Door Opening Alert, το πρωτοποριακό σύστημα ασφάλειας που αποτρέπει ατυχήματα με ποδήλατα, μοτοσικλέτες ή δρομείς που πλησιάζουν από πίσω, προειδοποιώντας εάν κάποιος επιβάτης προσπαθήσει να ανοίξει μία πόρτα στην πορεία τους. Επίσης, στο εσωτερικό του φέρει κεντρική οθόνη 12,3’’ που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες και προβάλλει ό,τι χρειάζεται κάθε φορά ο οδηγός. Και φυσικά ο ηλεκτροκινητήρας φέρει αυτονομία σε μικτές συνθήκες έως 475 χλμ. Επιδόσεις: Με 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα (έκδοση Twin Motor Performance): το πιο γρήγορο Volvo όλων των εποχών σε επιτάχυνση.

Σε διαστάσεις  το EX30, έχει μήκος 4,233 μ., πλάτος 1,837 μ. και ύψος 1,555 μ. Από την άλλη το μεταξόνιό του αγγίζει τα 2,650 μ. και υπόσχεται ευρυχωρία στο εσωτερικό του. Το βάρος του είναι 1.830 κιλά.

Συγχρόνως, με αυτονομία έως 480 χλμ. και χρόνο ταχείας φόρτισης 26 λεπτά (10-80%), απαντά πειστικά στα θέματα που απασχολούν σήμερα τους υποψήφιους χρήστες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.