Η χρήση παράνομων ναρκωτικών από τον Ίλον Μασκ ήταν σε γνώση πολλών νυν και πρώην διευθυντών της Tesla Inc. και της SpaceX, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal. Υπήρχε ανησυχία για τον όγκο της παράνομης χρήσης ναρκωτικών του Μασκ και ότι κατανάλωσε ναρκωτικά μαζί με ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που έχουν δει τη χρήση ναρκωτικών ή ενημερώθηκαν γι’ αυτήν. Το συμβούλιο δεν διεξήγαγε έρευνες για το θέμα, ούτε κατέγραψε τυχόν ανησυχίες, ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η σχέση μεταξύ του Μασκ και των διευθυντών του επικρίθηκε από δικαστή του Ντέλαγουερ αυτή την εβδομάδα, ο οποίος ανέφερε τις συγκρούσεις συμφερόντων του συμβουλίου στην απόφασή της ότι το πακέτο αποδοχών των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μασκ ήταν υπερβολικό.

Ο Μασκ και ο δικηγόρος του, Alex Spiro, δεν απάντησαν στα αιτήματα της WSJ για σχολιασμό. Η εφημερίδα ανέφερε προηγουμένως ότι ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι. Ο Spiro είπε στο WSJ σε εκείνη την αναφορά ότι ο Μασκ υποβλήθηκε σε τακτικά και τυχαία τεστ ναρκωτικών στο SpaceX και δεν είχε βρεθεί θετικός ούτε σε ένα τεστ.

Κοινή χρήση

Ο Μασκ απάντησε στο X στην ιστορία του WSJ τον περασμένο μήνα σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση ναρκωτικών.

«Ό,τι κι αν κάνω, προφανώς θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω!» Ο Musk δημοσίευσε στο X, αναφέροντας την Tesla και τη SpaceX ως τις πιο πολύτιμες εταιρείες αυτοκινήτων και διαστημικών εταιρειών στον κόσμο. «Αν τα ναρκωτικά βοηθούσαν πραγματικά στη βελτίωση της καθαρής παραγωγικότητάς μου με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα τα έπαιρνα!»

Τι έγραφε το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» για τον Ίλον Μασκ

Σε άλλο δημοσίευμά της η δημοσίευμα, ανέφερε ότι ο Ίλον Μασκ παρουσίαζε ασταθή συμπεριφορά κάνοντας τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της εταιρείας του να ανησυχούν για εκείνον. Η Λίντα Τζόνσον Ράις, μάλιστα ήταν από τα άτομα, που αποχώρησαν από το πλευρό του, το 2019, φοβούμενη, πως ο επιχειρηματίας κάνει χρήση ουσιών.

Κάποιοι από τους διευθυντές της Tesla, μάλιστα φαίνεται να έχουν προσεγγίσει τον αδερφό του Ίλον Μασκ, Κίμπαλ, προκειμένου να εξηγήσουν την ταραχώδη συμπεριφορά του πλουσιότερου άνδρα του κόσμου. Ο δικηγόρος του από την άλλη πλευρά διέψευσε το δημοσίευμα στηριζόμενος και ο εκείνος στους ελέγχους, που κάνει ο επιχειρηματίας. Επίσης, ο νομικός εκπρόσωπός του δεν παρέλειψε να συμπληρώσει, πως στο δημοσίευμα υπάρχουν και άλλα «ψευδή γεγονοτα», χωρίς όμως να αναφερθεί λεπτομερώς σε αυτά.

Πηγή: ot.gr