Βιντεοληπτικό υλικό με τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν τον ισχυρό ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου έχει στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον μία κάμερα από το κτίριο της τράπεζας που ανακαινίζεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο στη Σταδίου έχει καταγράψει τη στιγμή που τουλάχιστον ένας δράστης τοποθετεί το σακίδιο με τη βόμβα στο κάγκελο του πεζοδρομίου ενώ φαίνεται και ένα ακόμα άτομο σε κοντινή απόσταση να είναι μαζί του.

Κινήθηκε με τα πόδια

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το κύριο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι ο βομβιστής να έφθασε στο σημείο από το απέναντι πεζοδρόμιο πεζός, να άφησε το σακίδιο και στην συνέχεια να απομακρύνθηκε και πάλι πεζός.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι λίγα μέτρα παρακάτω τον βομβιστή περίμενε κάποιος συνεργός του -ίσως με κάποια μοτοσυκλέτα – και να διέφυγαν.

Όσον αφορά την προετοιμασία της επίθεσης, εκτιμάται ότι οι δράστες για αρκετές ημέρες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου, ίσως και πρόβα με τις κινήσεις που θα έκαναν πριν και μετά την τοποθέτηση της βόμβας.

Για τον λόγο αυτό η έρευνα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχές θα εξεταστούν και αρκετές ημέρες πριν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν καταγραφεί ύποπτες κινήσεις από τα ίδια άτομα.