Η αγαπημένη ηθοποιός Δώρα Χρυσικού μίλησε για την επιτυχία της σειράς «Η Γη της Ελιάς», αλλά για τον ρόλο της ως «Αρετή Καπερνάρου».

«Όλοι έχουμε λίγη “Αρετή” μέσα μας. Οι κατάρες της Βάνας Δημητρίου είναι δικές της. Οι κατάρες και ο αντίκτυπος των καταρών στο κοινό έχει περάσει από πολλά στάδια. Την πρώτη χρονιά το κοινό έβριζε και έλεγαν πως δεν θέλουν την Αρετή. Μετά είπαν κάποιοι ότι “αρρώστησα γιατί λέω κατάρες”, το έχω ακούσει και αυτό. Τώρα με σταματάνε στον δρόμο και μου ζητούν να τους πω κατάρες για τα οικογενειακά τους πρόσωπα. Η Βάνα έχει κάνει πιο ανάλαφρες και κωμικές τις κατάρες της Αρετής. Στη σειρά θέλω να βάλω νυφικό αλλά δεν θα προλάβω να βάλω νυφικό, ο σύντροφός της Αρετής θα την κοροϊδέψει. Δεν το ανακαλύπτει μόνη της, θα της το πει ο Πότης. Η Αρετή μόλις μάθει την κοροϊδία θα κάνει κάτι πολύ ακραίο ακόμα και για τα δεδομένα της Αρετής. Θα βρεθεί λίγο μπλεγμένη και το κοινό θα ευχαριστηθεί από αυτή την εξέλιξη. Δεν θα βάλουν την Αρετή στο ψυχιατρείο», είπε αρχικά η Δώρα Χρυσικού.

«Δεν πρόκειται να είναι ξανά η Αρετή με τον Στάθη. Περνάω καταπληκτικά στα γυρίσματα με τον Πασχάλη Τσαρούχα. Αλλά η σχέση Ιουλία – Στάθης είναι κάρμα. Εάν δεν πήγαινε η σειρά 4η σεζόν αυτό το ζευγάρι θα έπρεπε να ενωθεί και να ευοδωθεί αυτό το πράγμα. Μάλλον όμως θα… αργήσει αυτό το πράγμα, δεν ξέρω κάτι, έτσι θεωρώ. Η Αρετή έχει εμμονή με τον Φίλιππo αλλά πήγε να της σκοτώσει τον γιο, έχει κάπου το “δίκιο” της», συμπλήρωσε.

«Το αντιμετωπίζω με αισιοδοξία»

Για την ζωή της και την περιπέτεια με την υγεία της ανέφερε: «Είμαι καλά, έχω ξαναβρεί τις δυνάμεις μου, το βλέπω στο σώμα μου. Eίμαι τώρα 2,5 χρόνια από την περιπέτεια με την υγεία μου. Εξετάζομαι πάρα πολύ συχνά, κάθε 3 μήνες. Όσο περνάει ο καιρός και απομακρύνομαι από την αρρώστια, συρρικνώνεται ο φόβος μου. Πάντα με απασχολεί όταν πηγαίνω για εξετάσεις, απλώς πιστεύω ότι το έχω αφήσει πίσω μου και πάντα το αντιμετωπίζω με αισιοδοξία μέχρι να φτάσω στην πολυπόθητη 5ετία».

«Όσοι κάνουμε τηλεόραση δεν πρέπει να τη σνομπάρουμε»

Και προσέθεσε η Δώρα Χρυσικού: «Η «Γη της ελιάς» θα είναι πάντα μία σειρά που μέσα της έζησα την αρρώστια, την ίαση. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Συνδέονται συνθήκες και άνθρωποι σε αυτό. Σε ευχαριστώ Δανάη και εσένα Άρη Καβατζίκη για την αξιοπιστία σας και την εμπιστοσύνη σας, που με κάνατε να θέλω να μοιραστώ το πρόβλημα της υγείας μου. Δεν το μετάνιωσα ποτέ που το έκανα δημόσιο. Προφανώς όλοι θέλουμε καλύτερη τηλεόραση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που είμαστε στις μεγαλουπόλεις, έχουμε πολλές ευκαιρίες διασκέδασης. Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν μεγάλη μοναξιά και οικονομική στενότητα ή περιορισμένη πρόσβαση. Η τηλεόραση είναι η μοναδική τους παρηγοριά. Όσοι κάνουμε τηλεόραση έχουμε μεγάλη ευθύνη και τιμή και δεν πρέπει να τη σνομπάρουμε».

Του χρόνου θα επιστρέψω στο θέατρο με έναν μονόλογο. Το έργο αφορά σε 2 κορίτσια φοιτήτριες που ήταν παρούσες στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είναι εμπνευσμένο από τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα παιχθεί στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη και το κείμενο το έχει γράψει η Μαρία Λούκα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα το κάνω αυτό και είναι ένα στοίχημα. Είναι ένα χρέος που νιώθω απέναντι στην ιστορία και στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Το γνωρίζει η οικογένειά του», σημείωσε κλείνοντας η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.