Με μία επεισοδιακή καταδίωξη, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια ενός δραπέτη στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ να ξεφύγει από τις Αρχές με τον ίδιο να κρύβεται σε έναν σκουπιδοτενεκέ με όχι ιδιαίτερη επιτυχία.

Σύμφωνα με τη New York Post, o 22χρονος Τάιρι Τσάπμαν, δραπέτευσε από τη φυλακή της πόλης Μπέσιμερ της Αλαμπάμα στις 12 Ιανουαρίου.

Ο 22χρονος κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για πέντε ημέρες ωστόσο οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν το απόγευμα της Τετάρτης, με ένα κλεμμένο μαύρο όχημα ενώ έβαζε καύσιμα σε ένα βενζινάδικο στην περιοχή της Ατλάντα.

Ο Τσάμπαν πιστεύεται ότι κατάφερε να κλέψει το όχημα από πάρκινγκ γυμναστηρίου κάποια στιγμή μετά την απόδρασή του από τη φυλακή.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την τοποθεσία του κλεμμένου οχήματος και ελικόπτερο των Αρχών όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το Αστυνομικό Τμήμα της Ατλάντα, ξεκινάει να επιτηρεί τον ύποπτο, ο οποίος διακρίνεται τη στιγμή που βγαίνει από το βενζινάδικο και στη συνέχεια να μπαίνει στο όχημα.

Η επεισοδιακή καταδίωξη

Περιπολικά της αστυνομίας έχουν ανταποκριθεί στο σήμα του ελικοπτέρου, φτάνουν στο σημείο και ξεκινάει καταδίωξη, ωστόσο ο ύποπτος αναπτύσσει ταχύτητα και καταφέρνει να ξεφύγει από τα περιπολικά, όπως φαίνεται από τα εναέρια πλάνα.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο εντοπίζει ξανά τον δραπέτη και διακρίνεται ο 22χρονος να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ ενός ψιλικατζίδικου και προσπάθησε να ξεφύγει πεζός από την αστυνομία.

Η καταδίωξη περιελάμβανε τον Τσάπμαν να τρέχει ανάμεσα σε σπίτια προτού πηδήξει μέσα σε έναν μεγάλο μπλε κάδο ανακύκλωσης και κλείσει το καπάκι πάνω από το κεφάλι του, στην προσπάθεια του να διαφύγει τη σύλληψη.

Για κακή του τύχη το ελικόπτερο εντόπισε την τοποθεσία του, τη στιγμή που έμπαινε στον κάδο και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο έδαφος.

Στη συνέχεια όπως φαίνεται στο βίντεο από την κάμερα του σώματος των αστυνομικών, εκείνοι ανοίγουν το καπάκι, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να πετάγεται σε κατάσταση σοκ πριν συλληφθεί σηκώνοντας άμεσα τα χέρια του στον αέρα.

Μια μονάδα K-9 βοήθησε τις Αρχές να ανακτήσουν ένα πιστόλι που ο Τσάπμαν φαίνεται ότι προσπάθησε να κρύψει σε έναν άλλο κάδο απορριμμάτων.

Ο Τσάπμαν παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε δραπετεύσει από τη φυλακή της πόλης Μπέσιμερ στην Αλαμπάμα, ενώ του επιβλήθηκε αναστολή ή ανάκληση άδειας οδήγησης για απερίσκεπτη οδήγηση και κατηγορείται επίσης για φυγή ή απόπειρα διαφυγής από αστυνομικό, κατοχή πυροβόλου όπλου κατά την τέλεση κακουργήματος και κλοπή.

Οι λεπτομέρειες της απόδρασης του Τσάπμαν από τη φυλακή της πόλης Μπέσεμερ δεν ήταν άμεσα σαφείς.

Ο Τσάπμαν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή της κομητείας Φούλτον περιμένοντας την έκδοσή του στην Αλαμπάμα, όπως αναφέρουν τα αρχεία της φυλακής.