Στις πολλές αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει ο 51 ετών κρεοπώλης, ήλθε να προστεθεί μια σημαντική ομολογία του για την ημέρα της δολοφονίας του 31 ετών Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται από τις αστυνομικές αρχές, παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στην ΕΛ.ΑΣ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου με το οποίο πυροβολήθηκε το θύμα, διότι, όπως εκτιμάται, θ’ αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση. Ακόμη, αναζητείται και το κινητό τηλέφωνο του θύματος, διότι εκτιμάται ότι μέσα από τη συσκευή είναι πιθανόν να προκύψουν επίσης σημαντικά στοιχεία.

«Κακώς είπα ψέματα στην αρχή»

Ειδικότερα, ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία του ότι «κακώς είπα ψέματα στην αρχή ότι δεν ήμουν με τον Μπάμπη. Είχαμε πάει μια βόλτα στον κάμπο Ευηνοχωρίου. Γύρισα και τον άφησα στον κόμβο των ΤΕΙ».

– Γιατί πήγες στην Κλεπά;

«Δεν γνώριζα ότι είναι αγνοούμενος».

– Γιατί δεν πήρες τους γονείς;

«Γιατί δεν το θεώρησα σημαντικό».

Εν τω μεταξύ, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε στο MEGA: «Πιστεύω ότι o Μπάμπης  παγιδεύτηκε. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη».

Δεν τον πυροβόλησε πισώπλατα

Σύμφωνα με το MEGA, το πιθανότερο είναι ο δράστης να μην τον πυροβόλησε πισώπλατα, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο και αυτό διότι βρέθηκαν διαμπερή τραύματα.

Πληροφορίες για τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφέρουν ότι τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του Μπάμπη Κούτσικου προκλήθηκαν επειδή, μολονότι ο πυροβολισμός ήταν μόνον ένας, κάθε φυσίγγι κυνηγετικής καραμπίνας περιέχει μικρά σκάγια, τα οποία διασπείρονται μέσα στο σώμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εν προκειμένω, τα σκάγια ήταν δέκα.

Η αρχική εκτίμηση για τα πισώπλατα τραύματα προέκυψε επειδή το σώμα βρέθηκε μπρούμυτα και έγιναν άμεσα αντιληπτά τα τραύματα στην πλάτη. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα είχαν πύλη εισόδου από το εμπρόσθιο μέρος του σώματος.

Ιατροδικαστικά ευρήματα

Κατά το ρεπορτάζ του, μόνο έναν πυροβολισμό, από κυνηγετικό όπλο, φέρει το σώμα του θύματος, που βρέθηκε χθες το απόγευμα σε βαλτώδη περιοχή ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, όπως προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην Πάτρα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επιβεβαιώθηκε ότι το σώμα ανήκει στον Μπάμπη Κούτσικο, που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στο σώμα ελήφθησαν δείγματα γενετικού υλικού.

Διατάχθηκε λήψη DNA από τον κρεοπώλη

Εντολή να ληφθεί δείγμα DNA από τον 51 ετών κρεοπώλη, που κρατείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, δόθηκε σήμερα (23/10) από τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με δείγματα που ελήφθησαν από το σώμα του 31 ετών θύματος.

Όσον αφορά στον κρεοπώλη, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Η κηδεία του άτυχου Μπάμπη Κούτσικου θα γίνει την Τετάρτη