Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από το Πανθεσσαλικό χτες το απόγευμα (21/1) επικρατώντας του Βόλου με 5-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας για «συγκάτοικό» του τον Παναθηναϊκό με τον οποίο ισοβαθμεί στους 44 βαθμούς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε την 5η εκτός έδρας νίκη του κι έχει σκοράρει συνολικά 22 γκολ μακριά από την Τούμπα στο πρωτάθλημα. Η επίδοση αυτή της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου θυμίζει την αντίστοιχη  ομάδα του Λες Σάνον την περίοδο 1972/73 που είχε 20 γκολ σε 6 ματς. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι, ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν φτάσει τα 25 γκολ σε μόλις 9 εκτός έδρας αγώνες, όσα είχε δηλαδή την περσινή σεζόν με την ολοκλήρωση και των πλέι οφ του πρωταθλήματος, σε 18 ματς.

Το ρεκόρ που κυνηγάει

Το απόλυτο ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ είναι της σεζόν 1972/73, όταν η ομάδα του Λες Σάνον είχε σκοράρει 35 φορές σε 17 ματς. Το εκπληκτικό, όμως, είναι πως η ομάδα του Λουτσέσκου έχει σκοράρει φέτος 89 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και, όπως όλα δείχνουν δεν δυσκολευτεί να σπάσει την «κατοστάρα» αν υπολογίσουμε πόσα ματς μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τέλος, το γκολ που πέτυχε χθες ο Στέφανος Τζίμας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ήταν το υπ’ αριθμόν 1.200 για τον ΠΑΟΚ μακριά από το γήπεδό του, με την ΑΕΚ να έχει 1.344, τον Παναθηναϊκό 1.486 και τον Ολυμπιακό 1.611.