Την υπέρβαση κάνει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα από την Τραμπζονσπόρ, δίνοντας πάνω από 1.500.000 ευρώ καθαρά το χρόνο, με συνέπεια να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας στη Stoiximan Super League.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος τα δίνει όλα για όλα, προκειμένου το «τριφύλλι» να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, την πρώτη μετά το 2010. Η περσινή απώλεια του πρωταθλήματος, μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα είναι φανερό ότι έχει στοιχίσει στον ιδιοκτήτη της ομάδας που για τον ίδιο λόγο αντικατέστησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Φατίχ Τερίμ.

H απόκτηση του Μπακασέτα έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Τερίμ και έχει πολλαπλές αναγνώσεις για τη χρησιμότητα της.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είναι ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής ομάδας και είναι παίκτης – βαρόμετρο όσον αφορά στον τομέα της ψυχολογίας. Συνεχώς ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του, τους στηρίζει στις δύσκολες στιγμές αλλά και τους δίνει αμέσως συγχαρητήρια όταν αυτό απαιτείται. Κι όταν χρειαστεί θα βάλει και τις φωνές για να διορθώσει όποια κακώς κείμενα θεωρεί ότι υπάρχουν.

Στον τομέα αυτό ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι αντίστοιχο, καθώς κανείς από τους αρχηγούς Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Πέρεθ και Ζέκα δεν συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του Μπακασέτα. Ο Ζέκα θα μπορούσε να εκπληρώσει το συγκεκριμένο ρόλο, αλλά δεν είναι βασικός και μόνο με την έλευση του Τούρκου προπονητή βρήκε χρόνο συμμετοχής.

Ετσι με τον διεθνή μέσο, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά βρίσκει τον Ελληνα αρχηγό που δεν έχει και αναμένεται η συνεισφορά του να είναι καθοριστική στην διεκδίκηση του τίτλου.

Επίσης ο Μπακασέτας είναι από τους μέσους με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Φέτος έχει σε 17 ματς πρωταθλήματος τέσσερα γκολ, ενώ μόνο στο τουρκικό πρωτάθλημα τα τελευταία έξι χρόνια, σε 150 ματς έχει πετύχει 43 γκολ, δηλαδή 7 ανά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή στον Παναθηναϊκό, ο μέσος με τα περισσότερα γκολ έως τώρα στη Super League είναι ο Παλάσιος με τρία.

Σε αυτά τα 43 γκολ στην Τουρκία πρέπει να προσθέσουμε και τις 20 ασίστ, γεγονός που αυτομάτως τον κάνει ακόμα πιο χρήσιμο σε κάθε ομάδα. Ο ελεύθερος ρόλος του Μπακασέτα πίσω από τους επιθετικούς, θέση που καπάρωσε και εξέλιξε στην Τραμπζονσπόρ, τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο στα σουτ από μεγάλη απόσταση, αλλά και στις χρήσιμες πάσες στους προωθημένους.

Παράλληλα ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης, επιστρέφει στην Ελλάδα σε εξαιρετική ηλικία. Το καλοκαίρι γίνεται 31, είναι πιο ώριμος από ποτέ, με πλούσιες εμπειρίες στην Τουρκία όπου συνετέλεσε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην Τραμπζονσπόρ μετά από 38 χρόνια.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως μένει να δούμε και πως ο Φατίχ Τερίμ θα καταφέρει να τον εντάξει στην ενδεκάδα, σε μία ομάδα με αρκετούς αξιόλογους μέσους.

Ο Τούρκος αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα που θα έχει ο Μπακασέτας και είναι δεδομένο ότι δεν θα πειραματιστεί μαζί του και θα τον βάλει στη θέση που ξέρει καλά.

Η σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στους στόχους του για πρωτάθλημα και κύπελλο, κάθε ματς είναι τελικός και δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές και διαφοροποιήσεις.

Ο Μπακασέτας έρχεται για να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν ότι μπορεί να την κάνει!