Μία δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στην Αυστρία απολύθηκε λόγω της παράλληλης εργασίας της ως προπονήτρια του σεξ για μεσήλικες στο διαδίκτυο.

Η 47χρονη Μόνικα Ράχελ Ρινγκ που αυτοαποκαλούνταν «Πάπισσα του οργασμού», σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten, εκτός από  εκπαιδευτικός, στον ελεύθερο χρόνο της προπονούσε και μεσήλικες από 45 ετών και άνω για το πώς να επιτύχουν μια «εκρηκτική σεξουαλική ζωή με πολλαπλούς οργασμούς».

Η 47χρονη μάλιστα φέρεται να διαφήμιζε τις υπηρεσίες της μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Facebook, αυτοαποκαλώντας τον εαυτό της: «Πάπισσα του οργασμού».

Η Μόνικα Ράχελ Ρινγκ (Πηγή: Facebook)

Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχολικό συμβούλιο συνεδρίασε και απαίτησε από τη Ρινγκ, να διαλέξει την παράλληλη δραστηριότητά της, δηλαδή ανάμεσα στους πελάτες που πλήρωναν για να λάβουν συμβουλές μέσω του Zoom ή στην καθημερινή της δουλειά στο σχολείο πριν την απολύσουν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι από τον χώρο της εκπαίδευσης στην επαρχία της Άνω Αυστρίας ανέφεραν σε πρόσφατη δήλωσή τους στο AFP ότι «έλαβαν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για να αξιολογήσουν» την παράλληλη δραστηριότητα του 47χρονης όταν το έμαθαν, ανέφερε το CBS News.

Ο λόγος της απόλυσης

Τελικά, σύμφωνα με το σχολικό συμβούλιο «μετά από προσεκτική εξέταση», η καθηγήτρια απολύθηκε. «Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συμμετοχή όλων των σχετικών μερών, τη διεξαγωγή των απαραίτητων ερευνών και μετά από προσεκτική εξέταση», δήλωσε ο επικεφαλής του σχολικού συμβουλίου Άλφρντ Κλάμπφερ, σύμφωνα με την Oberoesterreichische Nachrichten.

Σύμφωνα με την επιστολή απόλυσης, η «εμπιστοσύνη» προς το πρόσωπό της είχε «διαρρηχθεί οριστικά» εξαιτίας των ιδιωτικών δραστηριοτήτων της. Επιπλέον όπως ισχυρίζονται οι Αρχές, η εκπαιδευτικός είχε αγνοήσει τις οδηγίες να διαγράψει το διαδικτυακό περιεχόμενο ή τουλάχιστον να το «κάνει ιδιωτικό» και θα έπρεπε να είχε δηλώσει τη δευτερεύουσα απασχόλησή της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @monikarahelring1

Ακόμα στην επιστολή υπογραμμίζεται πως η διαδικτυακή της παρουσία είναι «ασυμβίβαστη» με την επαγγελματική πρακτική μιας εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Αυτό συμβαίνει επειδή τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημόσια προσβάσιμα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών του δημοτικού σχολείου, απλά και μόνο με το googling. Ως κρατικός εκπαιδευτικός, είστε φυσικά υποχρεωμένη να παρουσιάζεστε στο κοινό αναλόγως. Μια τόσο γενναιόδωρη δημοσιότητα με αναφορές σχετικά με τη δική σας σεξουαλική ζωή πάει πολύ μακριά. Εκφράσεις όπως ‘εκρηκτική σεξουαλική ζωή με πολλαπλούς οργασμούς’ δεν αρμόζουν σε έναν δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο».

Δηλώνει αθώας και θα κινηθεί νομικά

Η πρώτη συζήτηση με τον διευθυντή του σχολείου έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο διευθυντής της ζήτησε να διαγράψει «αμέσως» το προφίλ της. Αλλά εκείνη δεν συμμορφώθηκε, λέγοντας: «Δεν έχω κάνει τίποτα κακό». Γι’ αυτό και απέρριψε τη φιλική απόλυση που της πρότεινε η διεύθυνση εκπαίδευσης: «Αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ενοχής. Έκανε πάντα σωστά τη δουλειά της ως δασκάλα», σημείωσε.

Η 47χρονη δίδασκε το μάθημα γυμναστικής στο σχολείο από το 2016 και φαίνεται έτοιμη να αγωνιστεί για να πάρει πίσω τη δουλειά της, καθώς επιμένει ότι δεν έκανε τίποτα κακό και ότι ποτέ δεν είχε εμφανιστεί γυμνή στο διαδίκτυο και πως πάντα κρατούσε τη σχολική και την ιδιωτική της ζωή χωριστά.

Η Μόνικα Ράχελ Ρινγκ (Πηγή: Instagram)

Η δασκάλα προσέλαβε δικηγόρο για να αμφισβητήσει την απόλυσή της στο δικαστήριο. «Θα πίστευα ότι ένα σχολικό συμβούλιο στον 21ο αιώνα θα ήταν λίγο πιο πεφωτισμένο», δήλωσε ο δικηγόρος της Ρινγκ, σύμφωνα με το CBS, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περιστατικά στις ΗΠΑ

Η «σεξουαλική αγωγή» εκτός της σχολικής αίθουσας και η σεξουαλική εργασία έχουν οδηγήσει σε προβλήματα τους δασκάλους και καθηγητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζεται πως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, Τζο Γκόου, εκδιώχθηκε από τη θέση του πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκε ότι γυρίζει ταινίες ενηλίκων με τη σύζυγό του, με το Συμβούλιο του Συμβούλιο του Συστήματος Πανεπιστημίων να αναφέρει στην ανακοίνωσή του την «απεχθή» συμπεριφορά του.

Μια καθηγήτρια από το Μιζούρι απολύθηκε τον Οκτώβριο αφού οι διευθυντές του σχολείου ανακάλυψαν ότι είχε λογαριασμό OnlyFans.

Το 2022, δύο παντρεμένοι καθηγητές της Αριζόνα απολύθηκαν όταν οι διευθυντές έμαθαν ότι βιντεοσκοπούσαν βίντεο OnlyFans σε μία από τις τάξεις τους.